Srpska lista: U ime partije i srpskog naroda na KiM izražavamo saučešće prodicama poginulih Srba i kosovskog Albanca 1Foto: Facebook/Srpska lista

Srpska lista danas je u ime te partije i čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije izrazila najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan.

U saopštenju Srpska lista je poručila da će tražiti istragu za „ubistvo bar dvojice Srba koji su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali“, uz pitanje međunarodnoj zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo policija.

Lista je sve pozvala na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na ulice što pre vrati mir, istakavši da Kfor i Euleks treba najhitnije da se rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja.

„Duže od godinu dana, upozoravamo da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda. Nebrojeno puta smo tražili od Kfora da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir, ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao“, navela je Srpska lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari