Subota, 23.09.2023.

19:05

Pojačana borbena gotovost: Kolone borbenih vozila Vojske Srbije između Kraljeva i Raške

Kolona oklopnih borbenih vozila Vojske Srbije primećena je i danas na putu ka Kopnonenoj zoni bezbednosti, javlja reporter Tanjuga.

Izvor: Tanjug

Pojačana borbena gotovost: Kolone borbenih vozila Vojske Srbije između Kraljeva i Raške
Foto: Ministarstvo odbrane

Kolone vojnih borbenih vozila snimljene su danas u Blacu, Beloljinu i Kuršumliji, dok je u petak velika kolona oklopnih vozila primećena na trasi između Kraljeva i Raške.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da nije naredio podizanje borbene gotovosti, ali da su redovne aktivnosti vojske nešto pojačane.

Dodao je da će, ukoliko bude dolazilo do podizanja borbene gotovosti, javnost o tome biti odmah obaveštena.

"Naše je da našu vojsku obučavamo, da naša vojska bude snažna, da ima mnogo više vežbi, mnogo više gađanja, pokreta i aktivnosti", naveo je predsednik u petak odgovarajući na pitanje novinara u Njujorku o koloni oklopnih borbenih vozila VS koja je primećena na putu ka KZB.

Nepoznati napadači su u noći između četvrtka i petka bacili tri bombe na porodične kuće predstavnika Srpske liste u Kosovskom Pomoravlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

12 h

Podeli: