Hronika

Zatražen pritvor osumnjičenom za premlaćivanje žene i djeteta

Zatražen pritvor osumnjičenom za premlaćivanje žene i djeteta
Foto: Dražan Pozderović | Zatražen pritvor osumnjičenom za premlaćivanje žene i djeteta

​BANJALUKA - Okružno javno tužilaštva Banjaluka zatražilo je da bude određen pritvor Dragi Popoviću (39) iz Kneževa, koji je osumnjičen da je pretukao ženu i njeno dijete.

Nakon ispitivanja, da Popoviću odredi pritvor, predloženo je Osnovnom sudu u Kotor Varošu.

"Osumnjičeni je 20. septembra oko 20 časova, u Kneževu, u Ulici Dujka Komljenovića, fizični napao maloljetnika i njegovu majku S.O., kojom prilikom su oni povrijeđeni, te im uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo", rečeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je predložio pritvor zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će Popović ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, ali i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Podsjećamo, Popović je kako se sumnja, prvo napao dječaka, koji je pozvao majku. Potom je u jednom lokalu, kako ga terete, pretukao i njegovu majku.

Popović iza sebe ima i odsluženu zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva.

On je 2013. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Neđeljka Dukića.

Prema presudi, Popović je proglašen krivim jer je 30. juna 2012. godine pokušao nožem da ubije Dukića u kafe-baru "Džoni" u centru Kneževa.

Popović je Dukića ubo nožem u grudi. Tome su prethodile svađa i tuča između optuženog i oštećenog u restoranu na reci Ugar kod Kneževa.

Majci i djetetu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Kneževo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije