Četvrtak, 21.09.2023.

13:47

Drama na hrvatskoj granici: Pucano na policiju? Zatraženo slanje vojske

Hrvatski specijalci koji dežuraju na granici sa BiH u Karlovačkoj županiji prijavili su vlastima da je na njih pucano.

Izvor: Jutarnji list

Drama na hrvatskoj granici: Pucano na policiju? Zatraženo slanje vojske
Foto: Profimedia

Naime, na njih je vatru otvorila grupa migranata koji su juče po podne prebačeni u Bosnu i Hercegovinu.

Prva dojava PU Karlovačkoj stigla je oko 15.40 časova, a u njoj su pripadnici SJP Osijek prijavili da su odvratilii grupu migranata u pograničnom mestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici sa BiH.

Istovremeno, to je početna tačka migrantske rute kroz Hrvatsku, a sa druge strane granice se nalaze grad Šturlić i Hadžin Potok između Velike Kladuše i Bihaća, koji se migrantima čini kao najbolja lokacija za ilegalan ulazak u Republiku Hrvatsku.

Da li su ih upucali migranti, možda švercer ili neko drugi, za sada nije poznato, ali bi to trebalo da uskoro bude saopšteno, pošto policija dve zemlje istražuje slučaj.

Osječki specijalci navode da je pucanj usledio nakon što je grupa migranata krenula ka Bosni i Hercegovini sa same granice dve zemlje. Oni sami nisu videli taj čin, ali su čuli pucanj iz vatrenog oružja.

Oko 15 minuta kasnije hrvatska policija prijavila je incident načelniku smene Granične patrole Velika Kladuša i tom prilikom je dogovoreno da bosanska policija uputi raspoložive patrole u ​​Hadžin Potok i okolinu. Za sada nisu poznati rezultati njihove patrole.

Međutim, nakon ovog događaja, istog popodneva splitski specijalci, koji takođe dežuraju na tom području, javili su da su čuli još dva pucnja na bosanskoj strani granice, ali za razliku od svojih kolega iz Osijeka, kažu da nema naznaka da su pucnji bili usmereni ka njima.

Podsetimo, i pored povećanog priliva migranata od početka godine i nekoliko desetina hiljada ljudi koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku, do sada nije zabeležen nijedan prekršaj ili krivično delo za koje bi bili osumnjičeni.

Bilo je svađa i sukoba između migrantskih grupa, ali nije zabeleženo da su bili agresivni prema lokalnom stanovništvu ili policiji, a posebno ne da su koristili vatreno oružje. Više će biti poznato nakon intenzivne policijske istrage koja je u toku.

MOST: Vojsku na granice

O ovoj situaciji se oglasila i koalicija Most, koja traži slanje vojske na granice.

"Vojsku na granice. Dosta je politika koje podržavaju ilegalne, masovne migracije! Što na oružani napad na hrvatsku policiju kažu migrantoljupci iz Možemo i mlitavci iz HDZ-a na daljinski iz Brisela? Vreme je za politiku koja beskompromisno štiti sigurnost građana", kažu iz Mosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: