Tehnopolis

Sreda, 20.09.2023.

10:00

Znamo kakve će biti hardverske mogućnosti naslednika Nintendo Switcha

Nintendo je navodno već prikazao developersku verziju naslednika svoje popularne konzole i sada očekujemo konačnu verziju.

Izvor: Zimo

Znamo kakve će biti hardverske mogućnosti naslednika Nintendo Switcha
Foto: Natsia27 / Shutterstock.com

S obzirom na to da su u poslednje vreme glasine u vezi sa naslednikom Nintendo konzole sve češće, više nije pitanje da li će japanska kompanija predstaviti model Switch 2 (ili Switch Pro), već je pitanje – kada će se to desiti. Glasine oko datuma su različite, a to bi najverovatnije trebalo da bude sledeće godine.

Takođe, nije poznato šta će ova konzola doneti, kakve novitete i kakav hardver, ali zahvaljujući novom izveštaju koji se pojavio u javnosti jer se koristio na saslušanju u vezi sa Microsoftovim preuzimanja Activisiona, otprilike znamo kakav hardver kompanija priprema.

Fokus Nintenda nikada nije bio na najjačem hardveru i top performansama, već na zabavnim igrama za sve generacije. U tom smeru će nastaviti i s novom konzolom, ali jasno je da možemo da očekujemo snažniji hardver u odnosu na aktualni Switch. A takav hardver bi, prema tom novom izveštaju, trebalo da bude u rangu s hardverom prethodnih generacija Sonyjeve i Microsoftove gejming konzole. Dakle, Switch 2/Pro biće snažan kao PlayStation 4 ili Xbox One.

To je veliki napredak u odnosu na aktuelni model Switcha, iako je jasno da, barem kada su u pitanju hardver i grafika, nova generacija ove konzole neće moći da parira PlayStationu 5 i novom Xboxu.

Prema informacijama objavljenim u IT medijima, direktori Activision Blizzarda, uključujući i prvog čoveka kompanije Bobija Kotika, krajem prošle godine imali su sastanak s predstavnicima Nintenda na kojem su razgovarali o nasledniku Switcha. Da bi novi Switch mogao da ima hardver poput PS4 i starije generacije Xboxa saznali smo zahvaljujući beleškama s tog sastanka, kao i dodatnoj korespondenciji direktora kompanija.

Iz Activisiona su tada Nintendu poručili da bi za novi Switch, kada su performanse u pitanju, mogli da kreiraju igre slične onima za PS4 i Xbox One te su od japanske kompanije zatražili pristup ranim razvojnim verzijama hardvera kako bi mogli da testiraju svoje igre za novi Switch. Novinari Kotakua poslali su upit Nintendu i Activisionu u vezi sa informacijama vezanih za novu konzolu, ali odgovore nisu dobili.

Inače, Nintendo je prošlog meseca tokom konferencije Gamescom iza zatvorenih vrata odabranim partnerima i developerima prikazao novu generaciju svoje konzole. Nakon što je originalni Switch prodat u skoro 130 miliona primeraka, svima u Nintendu je jasno da je vreme za predstavljanje novog modela, što možemo da očekujemo negde tokom sledeće godine, možda već tokom prvih meseci 2024.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: