Košarkaši Partizana u finalu ABA Superkupa

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA Superkupa, pošto su večeras u Podgorici pobedili ekipu Igokee sa 91:84 (27:13, 24:18, 29:29, 11:24).
Košarkaši Partizana u finalu ABA Superkupa
Foto: Beta/AP
Šampioni ABA lige će se za prvi trofej u sezoni boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Budućnost i Studentski centar.
U redovima Partizana svi igrači su se upisali u strelce, a najefikasniji su bili Alen Smailagić sa 15 i Kevin Panter sa 13 poena. Frenk Kaminski je meč završio sa 12 poena, Pi Džej Doužer je postigao 11, dok su Uroš Trifunović i Tristan Vukčević ubacili po osam poena.
Na drugoj strani, istakao se Marko Jeremić sa 23 poena, Zoran Nikolić je dodao 13, dok su Nemanja Gordić i Dragan Milosavljević postigli po devet poena.
 
Crno-beli su bolje počeli meč, konstantno su bili u prednosti, da bi do prvog dvocifrenog vođstva stigli na minut i po pre kraja prve deonice - 23:13.
 
Izabranici Željka Obradovića su na prvi odmor otišli sa 14 poena viška na svom kontu i do kraja prvog poluvremena su uvećali prednost na plus 20 trojkom Alekse Avramovića u poslednjoj sekundi - 51:31.
I pored pada u igri u poslednjoj četvrtini, Partizan je bez većih problema priveo meč kraju. Igokea je na dva i po minuta pre kraja utakmica spustila razliku ispod deset poena (86:79), ali nije imala snagu za potpuni preokret.
 
Ranije danas, u mečevima za plasman Mega je slavila protiv Cedevita Olimpije sa 88:75, dok je Zadar bio bolji od FMP-a sa 77:71. Mega i Zadar će se boriti za peto mesto na ovom turniru, a FMP i Cedevita Olimpija za sedmo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.