Utorak, 19.09.2023.

11:30

Velike crveno-bele nade za B92.net: Bez straha na Siti, Zvezda najveći klub na svetu

Omladince Crvene zvezde očekuje nastup u U19 Ligi šampiona, a glavne uzdanice su Kosta Nedeljković i Jovan Šljivić.

Izvor: Milan Tomiæ

Velike crveno-bele nade za B92.net: Bez straha na Siti, Zvezda najveći klub na svetu
Foto: FK Crvena zvezda

Njih dvojica su u prethodnom periodu upisali minute i u prvom timu šampiona Srbije, ali su ovoga puta rešili da pomognu svojim vršnjacima u meču sa Mančester sitijem.

Susret prvog kola elitnog takmičenja za mlade na programu je u utorak od 16.00 časova.

"Očekivanja su uvek najveća kada ste u Crvenoj zvezdi. Šljivić i ja smo se spustili iz prvog tima, imamo pravo da igramo omladinsku Ligu šampiona. Obećavamo da ćemo dati maksimum. Potrudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Nedeljković za B92.net, a nadovezao se i Šljivić:

"Slažem se sa Kostom, idemo isključivo na pobedu. Došli smo da pomognemo našim drugarima da ostvarimo prvu pobedu u Ligi šampiona za mlade. Daćemo svoj maksimum. Idemo da uzmemo tri boda".

Nema straha pred susret sa mladim "građanima".

"Nema straha. Za mene je Crvena zvezda najveći klub na svetu. Isključivo se uvek ide na pobedu. Nema straha, ali treba poštovati njihov klub i igrače. Nećemo potceniti sebe, idemo na pobedu i to je to", kaže Nedeljković.
Andrija Sokovic/Starsport
Nedeljković i Šljivić su prošli pripreme sa prvim timom i ostavili jako dobar utisak.

"To su noviteti za nas. Mislim da smo se dobro uklopili, da se još uvek uklapamo. Sad je dobro, biće još bolje. Razumemo sve zahteve, razumemo kako funkcionišu stvari i zasigurno će biti još bolje", rekao je Nedeljković.

Nedeljković je proteklog vikenda odigrao 45 minuta u porazu od Čukaričkog od 2:1.

"Sigurno da nisam zadovoljan rezultatom. Moramo da se dignemo i danas, večeras, pa i svaku sledeću utakmicu u ligi, da budemo što bolji. Ja sam zadovoljan, to mi je bila prva utakmica koju sam počeo. Možda nisam zadovoljan kako sam ofanzivno odigrao, defanzivno je okej bilo. Nadam se da će biti bolje", kazao je Nedeljković.

Na kraju, pitali smo ih koji su to lični, odnosno profesionalni ciljevi, kratkoročni i dugoročni.

"Za duže staze da se osvoji dupla kruna i da što dalje doguramo u Ligi šampiona, a neki svoji lični da ostavim što dublji trag u Crvenoj zvezdi", kaže Nedeljković.

"Da se ustalimo u prvom timu, da pokažemo da možemo da igramo u prvom timu standardno. A ovako timski, naravno, da osvojimo sve što možemo. Liga, Kup i Liga šampiona korak po korak", zaključio je Šljivić za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

17 h

Podeli: