„Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u svim školama u Sremu

SREM – U saradnji Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u svim osnovnim školama na području Srema, danas počinje realizacija preventivno-edukativnog projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

Projekat se realizuje u vidu edukativnih radionica i predavanja za koje su zaduženi policijski službenici koji poseduju sertifikat za rad sa decom i mladima i obučeni za realizaciju ovog projekta, u prisustvu predstavnika škola (nastavnika i školskih pedagoda i psihologa).

Predviđene teme za učenike od prvog do četvrtog razreda su bezbednost u saobraćaju i bezbednost dece u vanrednim situacijama (poplava, požar, zemljotres itd), a za učenike od petog do osmog razreda tema o prevenciji vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju.

Ciljevi projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“  je da se kod dece podigne svest o štetnosti i posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i digitalnom svetu, da im se ukaže kako da prepoznaju različite vidove nasilja i diskriminacije, ali i da se informišu o načinima pomoći, podrške i zaštite.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.