Gvardiola veličao Srbiju: Divna zemlja, sjajna atmosfera, neverovatan mentalitet

Lepe reči trenera Mančester sitija o našoj zemlji

Trener Mančester Sitija Pep Gvardiola održao je konferenciju za novinare pred meč protiv Crvene zvezde u okviru grupe G u Ligi šampiona, gde njegov tim u utorak od 21.00 dočekuje šampiona Srbije.

Gvardiola je istakao da na neke igrače ne može da računa zbog povrede, a da neke planira i da odmori.

Ipak, ne potcenjuje Crvenu zvezdu i trenera Baraka Bahara, koji ga je impresionirao prošle godine kao trener Makabija iz Haife u Ligi šampiona i u duelu protiv PSŽ-a, te očekuje sličan pristup Zvezde i na meču na Etihadu.

– Veoma su agresivni, ne brane se čovek na čoveka, ali nekada rade i to i moramo da budemo spremni. Brzi su u tranziciji, 5-3-2 i moramo dobro da ih čitamo – rekao je Gvardiola kada je upitan o Zvezdi.

Interesanto je da je on igrao protiv Zvezde kao igrač Barselone 1996. godine, pa je upitan da li se seća te utakmice na Marakani.

 Sećam se kao mali dečak da je Maradona igrao tamo i dao gol preko golmana. To mi je svežije u sećanju nego utakmica 1996. godine. Nismo igrali dobro, atmosfera je uvek sjajna. Sećam se poslednjih sezona. Kultura u ovim zemljama, divnim zemljama. Neverovatan mentalitet, kod svih sportista, neverovatni su takmičari. Za školu i decu oni imaju nešto posebno – lepe su reči koje je Gvardiola rekao o našoj zemlji.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.