Pretučenim mladićima u Gračanici određeno mesec dana kućnog pritvora

Sudija za prethodni postupak Rustem Begoli odredio je mesec dana kućnog pritvora Andriji i Mihajlu Miciću, koje su pripadnici policije pretukli i uhapsili u četvrtak uveče u Gračanici.
Pretučenim mladićima u Gračanici određeno mesec dana kućnog pritvora
Foto: Beta/AP
Braća Micić, od kojih je jedan zadobio telesne povrede prilikom intervencije policije, saslušani su u Gračanici, u Odeljenju prištinskog Osnovnog suda.
Branilac jednog od Micića, advokatica Jovana Filipović prenela je RTS-u da se sudija u određivanju mere kućnog pritvora vodio time da mogu da pobegnu i da utiču na svedoke. 
Filipović je najavila žalbu advokata dvojice mladića, jer smatraju "da ne postoji odgovornost osumnjičenih, te da je krivica na policajcima zbog prekomerne upotrebe sile".
 
Braća Micić su nakon hapšenja kraće vreme zadržani u stanici policije u Gračanici, a potom prebačeni u bolnicu, u kojoj su bili sve do današnjeg saslušanja. Nakon saslušanja ponovo su vraćeni na lečenje.
 
U bolnici će ostati sve dok bude bilo potrebe, a lečenje može biti nastavljeno i kod kuće, navela je Filipović.
 
Andriju i Mihajla Micića, na očigled meštana, u centru Gračanice u četvrtak uveče pretukli su pripadnici policije.
 
Кosovski policajci su zaustavili automobil u kojem su se nalazila braća Andrija i Mihajlo Micić, a zatim im ispisali kaznu na albanskom zbog pojasa.
 
Jedan od braće je upitao zbog čega im kaznu pišu na albanskom, a ne na srpskom, nakon čega je usledila brutalna reakcija policajaca albanske nacionalnosti.
 
Očevici su kazali da braća Micić, nisu ničim isprovocirali policijsku reakciju. Policija je slučaj okvalifikovala kao napad na službena lica u vršenju dužnosti, prijavivši da su dva policajca povređena tokom intervencije.
U znak protesta ispred stanice policije u Gračanici se u četvrtak uveče okupilo nekoliko desetina Srba.
 
Novi protest žitelji Gračanice zakazali su za ponedeljak u 12 časova.
  • zztop

    16.09.2023 18:10
    A istina je voda duboka...
  • Joca

    16.09.2023 17:37
    Vikipedija kaže da su na Kosovu:
    Official languages: Albanian / Serbian

    Policajci treba da odgovaraju, ali što se jezika tiče, svejedno je koji se koristi.
  • Smrda

    16.09.2023 16:53
    Čista demokratija
    Znači, razbiju te od batina jer si se usudio da postaviš pitanje, a onda te uhapse jer su tvoja glava, rebra i bubrezi napali njihove pendreke? Pa mislim ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.