Muzika

Ethno.com od 22. do 24. septembra u Pančevu

Ethno.com od 22. do 24. septembra u Pančevu
Foto: Ilustracija/Arhiva | Ethno.com od 22. do 24. septembra u Pančevu

Jubilarni 20. festival Ethno.com biće održan od 22. do 24. septembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, uz nastupe Pjevačke družine Svetlane Spajić, Ansambla Renesans, Vasil Hadžimanov benda i drugih, najavili su danas organizatori.

Festival otvara 22 septembra (20:00) Pjevačka družina Svetlane Spajić, u kojoj su i Marija Meršnik, Ana Mratinković, Tijana Stanković, a uz gošću Olgu Krasojević izvodiće premijerno pjesme sa područja Korduna, zapadne Slavonije i jugozapadne Srbije, kaže se u saopštenju.

Iste večeri na programu je koncert Ansambla Renesans, koji od 1969. godine izvodi muziku srednjeg vijeka, renesanse i baroka, a značajan dio njihovog rada zauzima istraživanje i predstavljanje muzičke baštine Srbije, dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Kako je najavljeno, tradicionalne pjesme Balkana i autorske numere koje su inspirisane fjužn džezom i afričkom muzikom izvešće 23. septembra (20:00) srpski EJO/Etno džez orkestra (Ethno Jazz Orchestra), a potom nastupa Vasil Hadžimanov bend.

Pijanista i klavijaturista Hadžimanov, saksofonista Rastko Obradović, basista Miroslav Tovirac, perkusionista Ratko Dautovski i bubnjar Viktor Filipovski kombinuju balkanske tradicionalne, folk ritmove i zapadne, savremene stilove, uključujući fank, rok i progresivu.

Završne večeri dolazi (20:00) sastav Kal - RokenRoma (Rock´N´Roma), gitariste Dragana Ristića, sa spojem muzike zapadnog Balkana i svinga, džeza, bluza i popa, a na kraju svira Nejked, koji meša balkansku, mediteransku, afričku i istočnoevropsku tradiciju, u sinergiji sa  džezom, fankom, rokom i improvizacijom, kaže se u saopštenju.

Festival Ethno.com biće održan u organizaciji Kulturnog centra Pančeva uz pokroviteljstvo Grada Pančeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije