Pešić tvrdi: Partizan i Zvezda postaju suvlasnici Evrolige!

14.09.2023

22:02

0

Autor: A. Š.

Selektor Srbije pričao o budućnosti nacionalne košarke, pa otkrio nešto što će i te kako zanimati navijače dva najveća srpska kluba

Pešić tvrdi: Partizan i Zvezda postaju suvlasnici Evrolige!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vratio se Svetislav Pešić reprezentativnu košarku na velika vrata u Srbiju. Posle preskočenih Olimpijskih igara i kiksa na Evrobasketu, iskusni strateg doveo je Orlove nadomak svetskog trona. Nažalost, u finalu nedavno okončanog Mundobasketa Srbija je poražena od Nemačke, ali posle nekoliko veoma razočaravajućih rezultata ova bronza ima zlatni sjaj i vraća nadu u nacionalnu „kraljicu igara“.

Upravo je to bila jedna od tema Pešićevog gostovanja na Javnom servisu, gde je iskusni strateg otkrio i jednu stvar koja će i te kako obradovati navijače Partizana i Crvene zvezde.

- Imate sledeću situaciju, najverovatnije ono što će se desiti za godinu, dve... I Zvezda i Partizan će postati suvlasnici Evrolige kao ostali klubovi. I šta ćemo onda? Šta ćemo kad bez obzira na uspeh budu u Evroligi – rekao je Pešić, pa nastavio:

- Vrlo često se pitam šta to treba da uradimo da stalno osvajamo medalje. Ovako kako je danas, to je nemoguće. Mi nemamo sistem takmičenja u kom je najvažnija stvar da se proizvode igrači. U ligama su igrači koji nemaju nikakvu perspektivu. Mi moramo da imao profesionalnu srpsku ligu i to odmah.

Zna iskusni trenerski vuk i gde leži jedan od problema.

- Kod nas, osim Zvezde i Partizana, niko ne igra u Evropi već godinama. Onog trenutka kada napravimo profesionalnu srpsku ligu, onda će odatle biti prohodnost ka evropskim takmičenjima. Treba da se povezujemo sa Evropom i svetom, mi moramo da budemo u Evropi, a ne na prostoru bivše Jugoslavije. To su naši interesi. Klubovi moraju da kažu gde žele da se takmiče. Ako neće da igraju Evropu - pa treba da nestanu – surov je bio Pešić.

Otkrio je selektor Orlova da je dao predlog za budućnost srpske košarke.

- Dao sam projekat koji je primenjiv na vreme u kom živimo, videćemo šta će biti. Ako se ne budemo menjali, neće biti ni medalja. Imam odgovornost da ostavim nešto iza sebe, zato to i govorim. Želim da uredim ovu našu košarku, da se naše znanje koje imamo pretoči u budućnost srpske košarke. Ovo što sada imamo nije dovoljno za budućnost – istakao je Svetislav Pešić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike