13. septembar  2023. 14.18  | Izvor: Tanjug

Papović o sniženima cena: Dobra akcija koja će korist doneti penzionerima i srednjem sloju

BEOGRAD -

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović pozitivno je ocenio odluku da se u trgovinskim objektima od danas prodaje 20 proizvoda po sniženim cenama, navodeći da je to dobra odluka i da će smanjiti pritiske na kućni budžet građana.

On je naglasio da svaki dinar koji potrošači uštede pri kupovini proizvoda koji su u osnovnoj potrošačkoj korpi, mnogo znači građanima u Srbiji.

nops

Prema rečima Papovića, ova odluka Vlade Srbije će se najviše pozitivno odraziti na srednji stalež stanovništva i na penzionere, koji su spremni da obiđu i pet, šest prodavnica da bi kupili neki proizvod po jeftinijoj ceni i tako uštedeli.

"Nema razloga da budemo zajedljivi i da se lažemo kada je reč o ovoj odluci. Ona je dobra i mnoge države u Evropi se spremaju da uvedu ove mere", kazao je Papović za Tanjug.

On je rekao i da očekuje da će se još nekih 15 proizvoda iz osnovne potrošačke korpe, među kojima su ne samo namirnice već i odeća i obuća, naći uskoro na ovom spisku jeftinijih proizvoda koji se u trgovinskim objektima prodaju označeni natpisom "Bolja cena" .

"Poslednjih nekoliko godina najviše poskupljena je bilo kod onih proizvoda koji se nalaze u osnovnoj potrošačkoj korpi, odnosno najviše su poskupeli oni proizvodi koji se odnose na osnovne ljudske potrebe koje su zagarantovane pravom", kazao je on .

Papović je dodao i da proizvodi za osnovne životne potrebe imaju i najveće marže i da se one kreću između 70 i više od 100 odsto.

U maloprodajnim trgovinskim objektima u Srbiji od jutros je osvanulo 20 proizvoda koji će se do kraja tekuće godine prodavati po sniženim cenama, kako je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić,

Ti proizvodi u koje spadaju krompir, jabuke, mleko, jogurt, sir, testenina, salama, pileće meso, sokovi, kafa, hrana za bebe, šamponi i kupke za decu i odrasle, pelene, toalet papir, higijenski ulošci, deterdženti za pranje sudova i odeće su označeni natpisom "Bolja cena" .

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sledeće nedelje pojeftiniti još najmanje 10 važnih proizvoda.

Građani tri velika grada Srbije, Čačka, Kraljeva i Kragujevca koje je anketirala ekipa Tanjuga su svi od reda pozitivno ocenili ovu akciju, i složili se u oceni da je ona dobar način smanjenja pritiska na kućne budžete u, kako kažu, kriznim vremenima kroz koja prolazimo.

Oni posebno ističu važnost ovog sniženja cena proizvoda za penzionere, jer je to grupa stanovništva koja se uvek prva nađe prva na udaru ekonomskih kriza.

Srodne vesti