Tvitovi više ne postoje: Evo kako se zovu objave na X-u

Platforma X implementirala je više promena u svoje uslove i pravila korišćenja.
U uslovima korišćenja aplikacije X počeli su da se pojavljuju "pop-up" prozori o novim odredbama koje će stupiti na snagu 29. septembra.
Jedna od promena je to što je u dva slučaja reč retweet (što su dosad bili jedini primeri upotrebe reči tweet u uslovima korišćenja) zamenjena rečju repost. Time je izraz tweet gotovo u potpunosti uklonjen iz zvaničnih dokumenata X-a.
Gotovo u potpunosti, ali ne i do kraja. 
 
Naime, brojni URL-ovi i dalje, kako izgleda, uključuju reč twitter (poput, recimo, ovog https://developer.x.com/en/docs/twitter-for-websites), a i X.com i dalje preusmerava saobraćaj na twitter.com. 
 
Uklonjene su takođe i reference na Periscope, Twitterovu aplikaciju za lajv striming, ugašenu 2021. godine.
 
Što se drugih promena tiče, za oko je zapela ona prema kojoj se korisnici, "u meri u kojoj to dopušta zakon, odriču prava na učestvovanje u zajedničkim tužbama i drugim oblicima predstavljanja".
 
Takođe je od sad strogo zabranjeno indeksiranje ili prikupljanje podataka sa X-a u bilo kom obliku, bez pristanka kompanije u pisanom obliku.
 
X takođe planira da objavi novu politiku privatnosti 29. septembra. Između ostalog, očekuje se da će X proširiti količinu podataka koje prikuplja o korisnicima, uključujući biometrijske podatke i istorijat zaposlenja, piše Verge.
  • Roki

    14.09.2023 06:37
    @buma
    Pa Twitter je bio jedina mreza gde se moglo naci kriticko misljenje, a nikako beskorisna socijalna mreza. Razmisli malo o ulozi Elona Maska u celom ovim cirkusu...
  • buma

    12.09.2023 08:26
    Hvala Ilonu Masku što je potpuno obesmislio bar jednu beskorisnu socijalnu mrežu!
    Valjda je ovo početak kraja beskorisnih socijalnih mreža. Samo druženje ima smisla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.