Najnovije vesti
Vesti Svet
Mlada trudnica je objavila ovu sliku. Sutradan je iznenada umrla i ostavila petoro dece bez majke

POTRESNA POSLEDNJA FOTOGRAFIJA Mlada trudnica je objavila ovu sliku. Sutradan je iznenada umrla i ostavila petoro dece bez majke

Amerikanka Keli Tajler je u utorak promenila svoju profilnu sliku na društvenim mrežama, dok se spremala da rodi svoje peto dete. Sutradan je umrla nakon iznenadne komplikacije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Keli Tajler Foto: Facebook / screenshot
Keli Tajler

Tokom trudnoće, 35-godišnja majka je redovno objavljivala o napretku trudnoće.

Blic preporučuje

„Još uvek primamo predloge imena za našu slatku devojčicu. Rok je 9 nedelja i odbrojavamo", napisala je u julskom postu.

U poslednjoj objavi na fejsbuku je napisala: "Useljavamo se!" i podelila sliku iz bolnice na kojoj se smeši u crnoj haljini okružena svim svojim ličnim stvarima.

Međutim, Keli je umrla u sredu, nakon iznenadne komplikacije tokom porođaja.

- Mislim da su njene poslednje reči koje je rekla - rekla je - bile: "Uskoro ću se onesvestiti", rekla je njena majka Džuli za KFor.

Ona je rekla da je Kelina smrt nastala usled katastrofalne komplikacije koja ugrožava majku tokom porođaja ili ubrzo nakon porođaja.

- Bol gubitka moje ćerke je neopisiv. Nema reči koje bi to opisale - rekla je Džuli.

Prema njenim rečima, lekari su neumorno radili dva sata pokušavajući da ožive Keli, ali su na kraju morali da prihvate da je više nema.

Keli Tajler
Foto: Drustvene mreze
Keli Tajler

- Plodova voda je ušla u Kelin krvotok i ona je gubila više krvi više nego što je mogla da primi. Došla bi sebi na oko minut, a onda bi ponovo izgubila svest. Izlivanje plodove vode u krv se dešava izuzetno retko, ali je ishod skoro uvek fatalan - objasnila je ona.

Embolija plodove vode je jedan od vodećih direktnih uzroka smrtnosti majki u Sjedinjenim Državama. Do nje dolazi kada plodova voda dospe u krvotok i izazove kolaps srca i pluća. Takođe dovodi do toga da se krv ne zgrušava.

Njena beba je smeštena u bolnicu na posebno odeljenje kako bi se sprečilo oštećenje mozga.

- Nećemo znati da li ima bilo kakvih kognitivnih problema dok još malo ne odraste - rekla je Džuli.