Ekonomija

Nikezić: Godinu dana tražimo ograničavanje marži, Momirović tek sad o tome razgovara

Izvor: Beta

Nikezić: Godinu dana tražimo ograničavanje marži, Momirović tek sad o tome razgovara

Izvor: Pixabay

Stranka slobode i pravde (SSP) traži već godinu dana traži da se ograniče trgovačke marže, a tek danas je ministar trgovine o tome razgovara sa predstavnicima trgovinskih lanaca u Srbiji, ukazao je danas potpredsednik SSP Dušan Nikezić.

"Ako je i od Tomislava Momirovića previše je. Godinu dana predlažemo da, kao u Kanadi, trgovinski lanci pred Parlamentom objasne strukturu cena hrane, godinu dana iznosimo podatke da su trgovci napravili ogromne profite koristeći inflaciju i tražimo da im se oporezuje ekstra profit, godinu dana tražimo da se utvrdi struktura cena 100 osnovnih proizvoda", naveo je Nikezić u saopštenju.

Podsetio je da je Momirović 8. avgusta ove godine izjavio da nije moguće u demokratskom društvu da se regulišu cene i da "nisu tolike marže u trgovinskim lancima, a profitna stopa im je niska".

"I onda samo mesec dana kasnije veliki preokret! Ipak može! Ministar Momirović pregovara sa predstavnicima trgovinskih lanaca i obećava smanjenje cena! Pa gde si bio prethodnih godinu dana Tomislave? Zašto nisi ovo uradio kad smo ti rekli? Koliko desetina i stotina hiljada dinara su građani Srbije dali trgovcima više nego što su morali, jer se ti nisi bavio svojim poslom, nego Zakonom o konverziji, koji je tvojoj porodičnoj kompaniji doneo milione evra zarade?", upitao je Nikezić.

Ocenio je da je Momirović "pravi simbol ove vlasti i načina na koji već 11 godina vodi državu - interes drugih je uvek ispred interesa građana".