Sportovi na vodi

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta uzima srpski pasoš

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta uzima srpski pasoš
Foto: Tanjug/AP | Jedan od najboljih vaterpolista svijeta uzima srpski pasoš

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta Angelos Vlahopulos, Grk koji nastupa za Novi Beograd, se odlučio da postane Srbin, kako ne bi imali u klubu problem sa viškom stranaca.

"Podneli smo zahtev i očekujemo da to bude brzo pozitivno rešeno. Vlahopulos će biti registrovan ali neće biti licenciran dok ne dobije srpski pasoš i tada će imati pravo da igra kao domaći igrač",  rekao je direktor kluba Slobodan Soro za Sportklub.

Pravila u srpskom šampionatu i regionalnoj ligi su takva da je klubovima omogućemo da se u portokolu nađu trojica igrača koji nemaju srpski pasoš.

Novi Beograd ih u ovom trenutku ima četvoricu. Pored Angelosa Vlahopulosa trenutno se kao stranci vode njegov sunarodnik Dimitrios Skumpakis, Alvaro Granados i italijanski golman Frančesko de Mikelis.

Dakle, sve skupa - četvorica. Jedan bi bio višak. Zašto su se u Novom Beogradu odlučili da baš on potencijalno propusti start sezone (otvaranje prvenstva je idućeg vikenda) razlog bi mogao da se nađe u činjenici da je Grk zbog privatnih problema propustio Svjetsko prvenstvo i taman dok riješi zavrzlame stiće i srpski pasoš, pa će kao domaći igrač nastupati za Novi Beograd, a možda promijeni i reprezentaciju, pa stavi kapicu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije