Automobili

Četvrtak, 07.09.2023.

14:33

Chery Tiggo prvi među kineskim SUV modelima

U najnovijoj APEAL studiji koji je objavio J.D. Power, modeli Tiggo serije osvojili su dvostruko 1. mesto u svojim SUV segmentima.

Izvor:

Chery Tiggo prvi među kineskim SUV modelima
Chery Tiggo 7 Pro (Foto: Chery promo)

APEAL je studija koja ocenjuje performanse, funkcionisanje i izgled kineskih automobila, a modeli serije Chery Tiggo osvojili su prva mesta u kategorijama ekonomični SUV srednje veličine i SUV srednje veličine.

Kako navode u toj kompaniji, ove dve nagrade takođe daju i dodatni podsticaj da Chery ubrza kretanje ka poziciji globalne kompanije.

Chery Tiggo familija donosi modele u segmentu globalnog SUV tržišta, sa dosadašnjom prodajom koja prelazi 3,4 miliona jedinica širom sveta.
Chery Tiggo 8 Pro (Foto: Chery promo)
Serije Tiggo 7 i Tiggo 8 osvojile su dvostruku titulu u J.D. Power studiji, prvo mesto za ekonomični SUV i prvo mesto za SUV srednje veličine za 2023. zahvaljujući vodećim karakteristikama u dizajnu, opremi, uobličenosti i performansama, navodi se u analizi.

Kao važan Chery proizvod sa oznakom "Šampion", serija Tiggo 8 je od svog nastanka privukla kupace širom sveta. U proteklih 5 godina otkako je lansiran, Tiggo 8 nije stekao slavu samo na kineskom tržištu, već se dobro prodavao i u još 39 zemalja, uključujući Evropu, Južnu Ameriku i Afriku.

Od januara do jula ove godine, kumulativna prodaja samo modela Tiggo 8 dostigla je 117.800 primeraka, a obim prodaje u julu mesecu iznosio je 20.440 jedinica, što je doprinelo da mesečna prodaja čitave Chery grupe premaši 150.000 vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: