Društvo

Crveni krst RS obilježava Svjetski dan prve pomoći

Crveni krst RS obilježava Svjetski dan prve pomoći
Foto: Ustupljena fotografija | Crveni krst RS obilježava Svjetski dan prve pomoći

BANJALUKA - Crveni krst Republike Srpske u subotu, 9. septembra, obilježiće Svjetski dan prve pomoći pod motom "Prva pomoć u digitalnom svijetu", uz slogan da je važno "doći do svakoga, bilo kada i bilo gdje".

"Time će u sve aktivnosti opštinskih i gradskih organizacija u strukturi Crvenog krsta Republike Srpske biti uključeni volonteri i aktivisti svih starosnih grupa", saopštili su iz Crvenog krsta RS.

Pravovremeno pružanje prve pomoći od velike je važnosti u spasavanju ljudskih života i svako od nas se često može naći u situaciji da pruži prvu pomoć drugome.

Pravilno pružena prva pomoć izuzetno je značajna kako za pojedinca, tako i za širu zajednicu.

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći bazira se na promociji digitalnih platformi za lakše i brže sticanje znanja i vještina o prvoj pomoći, prilagođeno i djeci, odraslim mlađim i starijim osobama.

Pružanje prve pomoći  je humani čin koji pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice.

Pored redovnih aktivnosti, opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske će povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći održati pokazne vježbe, kontrole kutija prve pomoći, akcije mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, te podijeliti promotivno-edukativni materijal stanovništvu.

Takođe, kroz ove aktivnosti naredne nedjelje u obrazovnim ustanovama će biti održana predavanja o važnosti poznavanja i pružanja prve pomoći te promovisani efekti i mogućnosti koje danas nude moderne tehnologije s ciljem širenja znanja i vještina o poznavanju prve pomoći.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije