Srpski pevač o privođenju na hrvatskoj granici: Maricom su me odvezli, pa su mi rekli da me privode jer veličam Srbiju i Krajinu

05.09.2023

13:20

0

Pevač priveden zbog pesme

Srpski pevač o privođenju na hrvatskoj granici: Maricom su me odvezli, pa su mi rekli da me privode jer veličam Srbiju i Krajinu
Davor Oluić - Copyright Printscreen Facebook/Davor Oluić

Srpski pevač Davor Oluić priveden je na grančnom prelazu Hrvatske zbog izvođenja pesme „Jovan Dalmatinac”. 

Naime, on je do detalja ispričao kako je prošao njegov susret sa organima reda, ističući da su ga maricom odveli u policiju, a sve pod navodima da veliča Srbiju i Krajinu. 

- Kažnjen sam jer sam pevao pesmu Mileta Delije „Jovan Dalmatinac”, iako je nikada nisam izvodio u Dalmaciji, već isključivo ovde u Srbiji, u Novom Sadu. Policajci su me sačekali na granici kada sam dolazio iz Hrvatske 18. avgusta. Tada sam išao u Srbiju po majku. Kada sam došao na Ilok bilo je pola šest. Bilo nas je trojica kada su nam rekli da stanemo po strani. Policajac je tada podviknuo: „Ko je od vas Davor Oluić? Skupi odmah svoje stvari i kreći sa nama, vodimo te za Knin" - priča Dario.

 

 

- Zatim su me pitali jesam li se tukao, jesam li deo navijačkih grupa, pa su me maricom odvezli. Kada smo u došli u Knin rekli su mi da sam priveden jer veličam Srbiju i Kraijinu! Nakon toga sam do jedanaest sati ujutru čekao da dam izjavu u Šibeniku. Sudinica kod koje smo došli mi nije dozvolila da progovorim. Rekla mi je: "Stavljaš fotografije sa Bajom Malim Knindžom, a u rukama držiš ratne zločince Ratka Mladića i Dražu Mihailovića!?" - kazao je Oluić.

 

- Moram da kažem da to nije istina, ja sam pretražio ceo moj Fejsbuk. Da bi mi zatim rekla: „Pevao si 'Jovana Dalmatinca!?', što sam i priznao. Žena mi nije dala da dođem do reči, govorila je da će me zatvoriti samo zbog toga što se, kako je rekla, „pravim lud". Klevetala me je sve vreme! Onda je nasred sudnice počela da citira pesmu, kaže: „Bio jedan klinac, pravoslavni Dalmatinac. Rastao je u Krajini, gde najlepše sviću zore i gledao svakog dana na Karinsko plavo more." Na kraju sam morao da platim kaznu od 960 evra - ispričao je Oluić za Informer. 

Podsetimo, Oluić je, između ostalog, naveo da je pesma samo izgovor, te da na ovaj način žele u Hrvatskoj da zabrane nastupe srpskih izvođača.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike