Tehnopolis

Četvrtak, 01.07.2010.

12:35

Microsoft "gasi" Kin

Ovo bi se slobodno moglo proglasiti jednim od najvećih fijaska mobilne industrije. Ni dva meseca od početka prodaje mobilnog telefona Kin, Microsoft je odlučio da ugasi ovu seriju proizvoda.

Izvor: T-Portal

Izvor: B92

Default images

Microsoft je sredinom aprila ove godine javnosti predstavio svoju novu seriju mobilnih telefona Kin. Oba uređaja ove serije, Kin One i Kin Two, kao pokretačku snagu koriste prilagođenu verziju Microsoftovog novog operativnog sistema za mobilne uređaje Windows Phone 7, no s fokusom na društvene mreže. Upravo ovoj nameni prilagođen je i korisnički interfejs.

Uređaji su se u prodavnicama pojavili tokom maja, a njihov dolazak na evropsko tržište najavljeno je za jesen ove godine. Ipak, zbog izuzetno loše prodaje u SAD-u, Microsoft je odlučio da ugasi serijal Kin.

Nedugo nakon početka prodaje američki operateri drastično su snizili cene uređaja, no čak ni to nije pomoglo lošoj prodaji uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: