Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

NOVI SAD – Zakoračili smo u septembar. U prvoj septembarskoj nedelji interesantnih dešavanja ima pregršt. Obezbedite karte za omiljene događaje na vreme i uživajte!

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Natašu Minić, 4. septembar

Foto: Gradske info

Ponedeljak, 4. septembra akcija „Humanitarni ponedeljak“ biće namenjena Nataši Minić. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima.

Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Predavanje „Život i delo Milivoja Nikolajevića“, 6. septembra

U sredu, 6. septembra u 18 sati u Ogranku SANU u Novom Sadu održaće se predavanje dr Tijane Palkovljević Bugarski, upravnice GMS o Životu i delu Milivoja Nikolajevića.
Milivoj Nikolajević (1912-1988) bio je slikar, likovni pedagog, a imenovan je za prvog upravnika Galerije Matice srpske 1947. godine. Svojim brojnim aktivnostima simbolički je povezao tri značajne novosadske ustanove Galeriju Matice srpske, Akademiju umetnosti i Ogranak SANU u Novom Sadu. Poznavaocima njegovih dela prepoznatljiv je tihi karakter i osećajnost umetnika – jednog od najznačajnijih u vojvođanskom slikarstvu iz druge polovine dvadesetog veka.

Novosadski strip vikend u SKCNS Fabrika, od 7. do 9. septembra
Foto: skcns.org

Ovo je 17. izdanje manifestacije u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad.
Trodnevni program obuhvata prvu međunarodnu konferenciju „Slika i uloga žene u stripu“ koja se održava u sklopu projekta Moć žena u stripu – WOMCOM , kao i berzu stripa, knjiga, nosača zvuka, te brojne izložbe, predstavu, predstavljanje domaćih i regionalnih autora i izdavačkih kuća kao i drugih festivala stripa.

Deveti „Fenseraj ukusa“, 9. septembra na Detelinarskoj pijaci
Foto: Facebook.com/fenserajukusa

Očekuje vas mnoštvo izvrsnih ukusa domaće hrane i pića, kao i jedinstvenih rukotvorina lokalnih proizvođača.

Dođite da istražite, degustirate i podržite male proizvođače.

„Fenseraj ukusa“ će se održati 9. septembra na Detelinarskoj pijaci, od 18:00 do 23:00.

Festival “Ukusi Vojvodine”, od 9. do 10. septembra u Limanskom parku
Foto: Gradske info

Festival “Ukusi Vojvodine” je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i restorane u kojima se neguje tradicionalna vojvođanska kuhinja. Ideja o festivalu se rodila upravo iz potrebe da se bogato nasleđe različitih uticaja koji su učinili vojvođansku kuhinju raznovrsnom i posebnom, prezentuje ljubiteljima dobrog ukusa. Od davnina su se na ovim prostorima ukrštali putevi Istoka i Zapada, mnogi su narodi tu našli svoje utočište, doneli svoje običaje i svoje navike. Umnožavanjem ovih uticaja, mešanjem sa domaćim stanovništvom i podnebljem čija zemlja svako seme dobro prima, rođena je jedinstvena vojvođanska gastronomija i imidž da se u ovde uvek dobro jelo. Festival “Ukusi Vojvodine” je način da se Vojvodina brendira kao prepoznatljiva enogastronomska destinacija koja privlači mnogobrojne turiste i zaljubljenike u dobru kapljicu i zalogaj, promovišući male poljoprivredne proizvođače i popularizujući tipične vojvođanske proizvode.

Kaleidoskop kulture od 7. septembra do 15. oktobra u Kulturnim stanicama, Kreativnom distriktu
Foto: kaleidoskopkulture.com

Kaleidoskop kulture je celogodišnji projekat kulture zajedništva koji kroz različite procese spaja umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i posetioce, da bi krajem leta predstavio prostore i programe širom grada promovišući jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada. Kao jedan od najvećih programskih lukova u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Kaleidoskop kulture prepliće pet vrsta umetnosti kroz mnogobrojne kulturne i umetničke događaje. U ovom periodu Novi Sad postaje grad-scena u kojem je svima pružena prilika da kreiraju sopstveni kaleidoskop kulture, u susretu sa arhitekturom, književnošću, izvođačkom, vizuelnom i primenjenom umetnošću tokom svih pet nedelja trajanja programa. Umetnici i drugi akteri u kulturi, različiti prostori i mnogobrojni programi čine jedinstvenu sliku različitosti Kaleidoskopa kulture i novo lice kulture u Novom Sadu.

Program manifestacije možete pronaći na sajtu organizatora.

Auto moto berza na Novosadskom sajmu od 8. do 10. septembra
Foto: sajam.net

U duhu razvoja i afirmacije događaja u oblasti automobilizma i saobraćaja, a po ugledu na evropske i svetske manifestacije, Auto-moto berza po sadržaju i kvalitetu parira sajmovima i sličnim događajima. Na oko 16.000 m² izlagačkog prostora, posetiocima se prezentuje bogata ponuda automobila i opreme, a osmišljen je veoma atraktivan prateći program, sačinjen od izložbe starovremenskih vozila, izložbe modifikovanih vozila, berze maketa i igračaka automobila, „drift“ zabavnog programa, saobraćajne olimpijade. Posetioci imaju priliku da se druže sa ljubiteljima motociklizma, kao i da uživaju u mnoštvu aktivnosti koje su spremili izlagači, a najmlađe posetioce očekuju vredni pokloni i nagrade. Cilj Auto-moto berze je da zajedno sa Sajmom polovnih automobila, dostavnih vozila, motora i opreme podrži lokalno tržište i ponuđače, a potencijalnim kupcima, na jednom mestu, omogući uvid u kompletnu ponudu.

„Family Fest“ na platou ispred TC Promenada, 9. i 10. septembra

„Family Fest“ je porodično druženje za sve generacije kroz širok spektar aktivacija. Posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom muzičkom programu, takmičarskim igrama za decu, kvizovima za parove, vođenim turama, igrankama, aktivacijama za kućne ljubimce i mnogim drugim sportsko-rekreativnim aktivnostima za celu porodicu.

Koncert Sergeja Ćetkovića na krovu Promenade, 9. septembra

Popularni pevač i autor Sergej Ćetković će održati koncert u septembru 2023. godine na krovu TC Promenade i podsetiti svoju vernu publiku na najveće hitove.

Karte za koncert možete kupiti na svim prodajnim mestima „Gigstix“ kao i onlajn.

Koncert Mileta Kekina, 9. septembra u Hali 2 Novosadskog sajma
Foto: Hala 2

Karte za koncert možete kupiti na svim prodajnim mestima „Gigstix“ kao i onlajn.

Ovonedeljni repertoar Srpskog narodnog pozorišta
Foto: Gradske info

OVDE pogledajte repertoar za ovu nedelju.

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.