Četvrtak, 01.07.2010.

12:32

Konuzin: Važno mišljenje MSP-a

Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin ocenio je da će mišljenje MSP-a u Hagu uticati na situaciju oko Kosova i nada se da će mišljenje suda omogućiti pregovore.

Izvor: Tanjug

Default images

Konuzin je kazao da od MSP, pre svega, očekuje da se njegovo savetodavno mišljenje po pitanju kosovske nezavisnosti neće zasnivati na "političkoj svrsishodnosti".

Ruski diplomata je u izjavi nedeljniku "Jedinstvo" podsetio da je jedan od baznih principa međunarodnog prava poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta država.

"Mišljenje tako ugledne institucije kao što je MSP, svakako će uticati na situaciju oko Kosova i Metohije, i nadamo se, omogućiti uspostavljanje pregovora o statusu pokrajine i pronalaženje prihvatljivog za sve, kompromisnog rešnja, čemu teži srpsko rukovodstvo", rekao je Konuzin.

On je ocenio da priznavanje nezavisnosti Kosova, koja je bila proglašena na jednostran način, ni iz daleka ne protiče u onim razmerama, na koje su računali u Prištini, kao i u prestonicama nekih zapadnih država.

Većina zemalja ne priznaje nezavisnost Kosova, rekao je Konuzin, dodajući da su neke zemlje odlučile da sačekaju odluku MSP da bi definisale svoj dalji stav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

19 h

Podeli: