Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Бледи Партизан се поздравио са Европом

Фудбалери Партизана елиминисани су из европских такмичења поразом од Нордсјеланда 1:0 у Београду у реваншу плеј-офа Лиге конференција. Укупан резултат је 6:0 за Данце.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Данци су показали у првом дуелу снагу, а у другом квалитет чувања резултата. Надирали су од самог старта, најистакнутнији био је Ибхраним Осман. Партизан је тешко стварао иквакве шансе због бојазни да се не развије брза контра на другој страни.

Победу гостима је донео Осман поготком у 31. минуту после лепе акције, неометане размене кратких пасова и поклона као на тацни пред мрежом Јовановића.

Током другог полувремена су Данци препустили лопту црно-белима и чекали да они нешто креирају, порезултату се види да им је то била паметна опција.

Утисак је покварило и понашање Немање Николића, коме је 11 минута било довољно да добије два жута картона и нервозне гестикулације напусти терен. Други жути картон добио је после намерног ударца лактом Ашонеа. Играчу Нордсјеланда је била потребна медицинска помоћ и није могао да настави меч.

Црно-бели ће имати надаље обавезе само у домаћим такмичењима. Србију ће представљати Црвена зведза у Лиги шампиона, ТСЦ у Лиги Европе и Чукарички у Лиги конференција.

„Grupa smrti“ za Crvenu zvezdu u Ligi šampiona

Преузмите андроид апликацију.