Nova vest
Košarka

Sreda, 30.08.2023.

11:01

Šta čeka Srbiju?

Košarkaši Srbije ubedljivo su prošli kroz grupnu fazu Mundobasketa i čekaju je dueli u nastavku takmičenja.

Izvor: SN

Autor: SN

Šta čeka Srbiju?
Foto: FIBA

Srbija je bez ikakvih problema porazila Kinu, Portoriko i Južni Sudan i kao prvoplasirana selekcija otišla u drugu fazu.

Tamo će prvo igrati sa Dominikanskom Republikom koja je na krilima Karla Entonija Taunsa završila ispred Italije sa kojom Srbiju čeka prvi meč u drugoj fazi.

Bodovi iz prve i druge faze se sabiraju i dve najbolje selekcije odlaze u četvrtfinale gde prvoplasirani ide na drugoplasiranog iz grupe J koju čine Sjedinjene Američke Države, Litvanija, Crna Gora i Grčka/Novi Zeland.

Dakle, ukoliko Srbija prođe kao prvoplasirana izbegava Sjedinjene Američke Države u četvrtfinalu i to znači da bi eventuelni duel protiv SAD mogla da ima jedino u finalu.

Ukoliko bude drugoplasirana, igraće protiv Amerike, koja će najverovatnije biti ispred Litvanije, Grčke/Novog Zelanda i Crne Gore.

Zbog toga i jeste važno odigrati maksimalno ozbiljno i oprezno već protiv Italijana u petak, a onda i u nedelju protiv Dominikanske Republike da bi se čekala selekcija poput Grčke, Litvanije ili Crne Gore što je višestruko bolje po Srbiju od duela sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu