logo transparend vojvodina uzivo

Privremeno odložena manifestacija Gastro Srem u Staroj Pazovi

STARA PAZOVA – Organizatori ovogodišnjeg Gastro Srema saopštili su da je šesta po redu manifestacija privremeno odložena zbog Afričke kuge svinja.

„Sagledavajući trenutno stanje na terenu, a u okviru mera za sprečavane unošenja, pojave, otkrivanja, širenja, suzbijanja i iskorenjivanja zarazne bolesti afričke kuge svinja, Opština Stara Pazova, kao organizator manifestacije Gastro Srem koja je bila zakazana u terminu od 01. do 03. septembra 2023, je odlučila da odloži njeno održavanje.

To je jedini odgovoran način da se izbegne mogućnost da se postojeća situacija sa afričkom kugom svinja, koja je prisutna u pojednim gazdinstvima na teritoriji staropazovačke Opštine, pogorša te da se doprinese naporima u njenom suzbijanju, saopštili su organizatori i najavili da će odrediti novi datum održavanja Gastro Srema, a u koordinaciji sa republičkom Upravom za veterinu, kao nadležnom institucijom za borbu protiv afričke kuge svinja.

Organizatori su zamolili za razumevanje i strpljenje kako izlagače, učesnike programa, tako i brojne posetioce iz Srema i okoline, koji iz godine u godinu verno prate ovaj gastronomsko-turistički višednevni događaj, jer odlaganje manistacije je bilo jedino odgovorno rešenje, i jedini način da se zajedničkim snagama pomogne nadležnim službama u resoru stočarstva da se što pre i sa što manje posledica izađe iz aktuelne situacije.

Sve dodatne informacije u vezi sa manifestacijom možete pročitati na www.gastrosrem.rs, saopštili su organizatori.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.