0
Košarka

FOTO: FIBA

ČETVRTI DAN MUNDOBASKETA JE POČEO: Južni Sudan ispravio greške i pobedio Kinu, trijumf i za Zelenortsku Republiku!

Objavljeno: 28.08.23 u 12:55

Nastavlja se košarkaška ludnica.

Četvrti dan Mundobasketa, počeo je sa dve utakmice od 10 časova, kao što je to bio slučaj i prethodnih dana. Južni Sudan je ispravio greške koje je načinio protiv Portorika i uspeo je da savlada selekciju Kine, koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević.

Rezultat je bio 89:69, za afričku selekciju, kojoj je ovo prvi nastup na Mundobasketu. Do trijumfa ih je vodio Karlik Džons sa 21 poenom, dok su ga pratili Kuani sa 16 i Omot sa 14 koševa. Na drugoj strani, istakao se Kaijer Li, odnosno Kajl Anderson sa 22 poena.

FOTO: FIBA

Zanimljiv susret odigrale su i selekcije Zelenorstke Republike i Venecuele. Selekcija u kojoj nastupaju braća Tavares, savladala je venecuelu i to nakon preokreta, rezultatom 81:76.

Do trijumfa ih je vodio Gomes sa 22 koša, dok je Vil Tavares upisao 20, Almeida 18, a Edi Tavares 6 poena i 14 skokova. U redovima Venecuele, Kubiljan je brojao do 15.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter