Nema više neizvesnosti, poznato stanje povređenog članka Filipa Petruševa

27.08.2023

19:11

0

Kamen sa srca pao...

Nema više neizvesnosti, poznato stanje povređenog članka Filipa Petruševa
Marko Gudurić i Filip Petrušev - Copyright Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da je Filip Petrušev bolje, ali da će pred samu utakmicu protiv Portorika, koja je zakazana za sutra, biti doneta odluka da li će biti u satavu ekipe.

- Petrušev je bolje. Zglob je natekao, na ovom treningu nije radio. Važno je da je snimak pokazao da su tetive u redu, što je dobra vest. Nismo želeli da ga previše opterećujemo. Za sutra ćemo još videti, odlučićemo pred utakmicu da li će igrati - rekao je selektor srpskim novinarima u Manili.

Filip Petrušev je u jednom momentu tokom utakmice sa Kinom iskrenuo skočni zglob i do kraja meča se nije pojavljivao na parketu.

Selektor Pešić je naglasio koliko se sistem takmičenja promenio u odnosu na neka prethodna prvenstva, dodajući da je u ovakvom formatu svaki meč najvažniji. Veliko iznenađenje je napravila Dominikanska Republika u grupi A koja je pobedila Italiju.

Profimedia
Milutinov u akciji

- Dominikansku Republiku nisam gledao. Gledao sam malo Nemačku i Australiju. Znate kako, da li je to sad iznenađenje? Po meni jeste. Međutim Dominikanska Republika je pokazala da može da iznenadi, pobedili su Argentinu u kvalifikacijama. Pobedili su oni mnogo takvih utakmica, a sad imaju i NBA igrača koji im daje poseban kvalitet. Tauns je kompletan igrač, ali vi bi trebalo da znate da im ostali igrači igraju u španskoj ligi. Dugo igraju zajedno i dobro se poznaju - rekao je Pešić.

On je dodao da fokus mora da ostane na srpskoj reprezentaciji i igri.

- Ovi protivnici nisu neki od kojih padaš u nesvest, ali moramo da ih poštujemo. Naravno, prvo moramo sebe da poštujemo, pa i njih. Ako sam sebe ne poštuješ onda neće ni tebe. Moja filozofija je: Ostani skroman i veruj u sebe. Ukoliko imaš balans između te dve stvari, onda sudbina ekipe zavisi od tebe - zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike