Favoriti uspešni i drugog dana Mundobasketa: Pobede Gruzije, Grčke i Brazila

Grci tek u finišu „slomili“ Jordan

Drugog dana Mundobasketa favoriti su opravdali očekivanja. Ubedljive pobede ostvarile su selekcije Gruzije, Grčke i Brazila.

U prvom meču dana, Gruzini su bez većih problema ubedljivo savladali Zelenortska Ostrva sa 85:60. Vodili su tokom čitavog meča, a najefikasniji u pobedničkom timu bili su Tornike Šengelije sa 16 poena, Goga Bitadze je imao poen manje, dok je Sanadze dodao 12 poena. U poraženom timu istakli su se Keneti Mendeš sa 11 poena, Keven Gomeš je imao deset, dok je centar Real Madrida Edi Tavares upisao „samo“ devet poena uz 12 skokova.

Gruzija će sledeću utakmicu igrati protiv Slovenije, a Zelenortska Ostrva će se sastati sa Venecuelom.

 

Pobedu je zabeležila i selekcija Grčke. Oni su u meču prvog kola C grupe ubedljivo savladali Jordan sa 92:71. Grčka je već u prvom poluvremenu stekla dvocifrenu prednost, a do pobede su ih vodili Janulis Larencakis sa 19 poena, Tomal Volkap i doskorašnji član Partizana Joanis Papapetru sa 13 i Nikos Rogkavopulos sa 10 poena.

Ronde Holis Džeferson je bio najbolji strelac meča sa 24 poena, a dvocifreni u Jordanu bili su i Ahmad Dvairi sa 14, Sami Bzai sa 11 i Fredi Ibrahim sa 10

U drugom kolu igraće Grčka – SAD i Novi Zeland – Jordan.

Brazil je takođe lako savladao Iran sa 100:59, ali je pobeda ostala u senci povrede najboljeg igrača Karioka. Naime, tokom treće četvrtine je sa terena izašao Raulzinjo Neto.

Ipak, u stručnom štabu se nadaju da bi Neto mogao da se oporavi i bude na raspolaganju za naredne mečeve, iako u prenosu nije izgledalo baš tako.

Što se same utakmice tiče, razlika u kvalitetu je bila očigledna pa je ovo i realan rezultat.

Najefikasniji igrač susreta bio je Bruno Kaboklo sa 16 poena, Meteuš je imao 14, Soareš 13, Benite 12, a Uertas 10 pogodaka. Kod Iranaca bolji od ostalih bili su Agajanpur sa 11 i Hadadi sa 10 poena.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.