Život

Petak, 25.08.2023.

15:52

Glumila je u kultnom filmu: Melitu Bihali svi pamte po ulazi služavke u "Maratoncima" FOTO

Poznata glumica Melita Bihali filmska i pozorišna glumica preminula je u 89. godini u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Glumila je u kultnom filmu: Melitu Bihali svi pamte po ulazi služavke u
Foto: Jovan Jovanovic/ e-stock

Iako se prvi put na filmskom platnu pojavila davne 1970. godine glumeći u filmu "Gastronauti", Melitu Bihali svi pamte po ulozi služavke u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug", u kojoj je igrala služavku Olju. Upisala je glumačku akademiju u Beogradu, 1962. godine, zajedno sa Ljerkom Draženović, Mirom Pejić Armenulić, Dušicom Žegarac, Dragom Čumićem i Nedom Spasojević.

Igrala je u brojnim domaćim serijama i filmovima, od kojih su najnoviji film "Petak 13." iz 2018. godine u kojem glumi vlasnicu kafane, kao i "Nije sve kao što izgleda" iz 2019. godine u kojem tumači ulogu Jadranke. Takođe, mnogi je pamte i po ulozi služavke u seriji "Srećni ljudi".

Melita Bihali se bavila i režijom, adaptacijama i pisanjem predstava za decu, a kao glumica pojavila se, sem u "Maratoncima" (1982), u filmovima poput "Bubašintera" (1971), "Kraljevskog voza" (1981) ili "Hajde da se volimo" (1987), i serijama "Otpisani", "Priče iz majtorske radionice" i drugima.

Prezime Bihali je zadržala od svog bivšeg muža Ivana, koji je bio sin književnika, osnivača Nolita Pavla Bihalija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

16 h

Podeli: