Zvezdan Terzić uveren: Crvena zvezda ima igrače za Premijer ligu, najveći problem su seoska igrališta po Srbiji 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Generalni direktor Crvene zvezde uputio argumentovane kritike prema Fudbalskom savezu Srbije.

Crveno-beli jedva čekaju da se odmere sa najboljim klubovima u Ligi šampiona. Zvezdan Terzić, generalni direktor kluba, u oceni kvaliteta igračkog kadra smatra da crveno-beli imaju igrače čak i za Premijer ligu.

Opservaciju je počeo od Osmana Bukarija, desnokrilnog ofanzivnog, koji se u Zvezdinom dresu izborio i za dres reprezentacije Gane.

– On je klasa. Zvezda je jako porasla kao klub. Zvezda danas ima četiri ili pet igrača koji mogu da igraju Premijer ligu! Sigurno! Dvojica sad odmah i trojica u perspektivi. Sigurno. Vi imate sad Stamenića i Bukarija – dvojicu igrača koji mogu odmah da igraju Premijer ligu. Imamo i Glazera i Dragovića i malog Mitorvića, koji ima neverovatan potencijal – uveren je Terzić, delujući uobičajeno prepotentno, toko razgovora za Sportski žurnal.

Uprkos već poznatom medijskom nastupu, prvi čovek kluba nije želeo da ide toliko daleko pa da tvrdi da se Zvzeda može nadgornjavati sa svim rivalima u Ligi šampiona.

– Najveći problem u Ligi šampiona biće što mi dolazimo iz slabe, spore lige. I naši igrači, hteli ne hteli, u drugoj su, trećoj brzini u našoj ligi. A onda će iz toga upasti u jedan turbo sistem, atomski fudbal, gde su vanzemaljci igrači. Gde je brzina tih igrača ogromna, brzina protoka lopte, pasa. To je samo strah: kako će se naši igrači snaći iz ove spore lige, loših terena, sporih pasova i protivnika pri susretu s mnogo većom brzinom svega – racionalan je generalni direktor, čije su opservacije u vezi sa kvalitetom terena širom Srbije uglavnom tačne.

– Nama su najveći problem: dimenzije terena, ona školska dvorišta, seoska igrališta, kvalitet trave koji je, mogu da kažem, sramotan… To je bila svađa nekoliko godina unutar Bajerna iz Minhena da li trava treba da se šiša na 2,1 ili na 2,2? Jer je Gvardiola tražio da se šiša na 2,1, a onda je sledeći trener tražio na 2,2 milimetra… Nama su pomoćni tereni kao tepih, onda odemo da ne nabrajam klubove, a onda lopta skače, spora je… Tamo namerno ne šišaju travu. Teren džombast, odskače lopta, ne može da se igra.

Terzićeva kritika prema Savezu, u vezi sa prihodima od TV prava apsolutno je na mestu.

– Godinama smo imali 250.000, a sad imamo 800.000. To je potcenjivanje na svaki način. Ne treba nam ni tih 800.000. I to je Fudbalski savez oteo, jer sva TV prava pripadaju klubovima, a ne FSS. Fudbalski savez Srbije jedini je savez u Evropi koji je oteo ta prava jednostranom odlukom Skupštine FSS…. Sva TV prava na svetu pripadaju klubovima, a klubovi se udruže u ligu… Jedino ovde došao tadašnji predsednik i rekao ovo pripada nama i ti nemaš kome da se žališ. Doći će vreme kada će i ova tema izaći na dnevni red i kada će Crvena zvezda uzeti TV prava u svoje ruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari