IZLOŽBE, KONCERTI, GULAŠIJADA, KUGLAŠKI TURNIR, TORTIJADA Dani Padine proslavljeni bogatim programom za sve generacije!

18:06

21.08.2023

Podeli vest:

RTV OK

Ovog vikenda obeležena je centralna proslava Dana Padine. Svi događaji tokom vikenda bili su usmereni prema proslavi Padine. Tokom tri dana, u ovom mestu su se odvijali kulturni, zabavni, sportski i gastronomski događaji.

Sledećeg dana, 19. avgusta, održana je 13. Likovna kolonija invalida rada iz Banata, okupivši 28 slikara. U Slovačkom etnografskom muzeju „Petraš“ otvorena je izložba „Nasleđe padinskih predaka – Put od opanaka do papuča“. Uveče su prisutni imali priliku da uživaju u nastupima grupe „Simply akustično“ i popularnog benda „Amadeus bend“.

Treći dan slavlja, 20. avgusta, u Sportskom centru „Dolina“ organizovana je Gulašijada u kojoj se takmičilo preko 30 ekipa. Paralelno je održan i kuglaški turnir. Manifestaciju su obogatili kovačički izviđači koji su predstavili svoju grupu. Tradicionalni događaji nisu izostali: dečje igre bez granica, umetnički vašar i popularna Tortijada u organizaciji Udruženja žena. Kasnije tog popodneva, u mesnoj zajednici, otvorena je izložba slika naivnih umetnika članova Udruženja „Smed“.

Nakon toga, u Domu kulture, priređena je izložba „Izložba 1806“ pod okriljem mladog Udruženja „Glas nade“. Dan je završen narodnom proslavom u Sportskom centru „Dolina“.Svečana proslava u Padini će trajati i nakon centralnog vikenda, protežući se sve do 10. septembra kada je zakazana svečana akademija povodom 217. godišnjice naseljavanja ovog mesta.

Manifestaciju Dani Padine organizuje organizacioni odbor proslave u saradnji sa MZ Padina. Kancelarija za Slovake u dijaspori podržava ovu manifestaciju, dok je opština Kovačica glavni pokrovitelj.

 

(Pančevac)

POZIV KOJI SE NE ODBIJA, A EVO I ZAŠTO Domoroci s Bele stene pozivaju sve ljude dobre volje da uživaju u dunavskoj Jamajci

ANA BEKUTU ODUŠEVILE RUKOTVORINE ŽENA IZ OMOLJICE Zanimalo je sve, kako tkamo i vezemo, a popila je i kafu sa nama! OBEĆALA JE DA ĆE OPET DOĆI FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.