21. avgust  2023. 16.06  →  20.08 | Izvor: RTV (Ljubenko Zvizdić)

Banja Kanjiža omiljena destinacija tekvondo sportista iz zemlje i inostranstava

BANJA KANJIŽA -

Poslednjih godina Banja Kanjiža sa svojim sportsko rekreativnim kapacitetima, salom, bazenima, spa centrom i kvalitetnom restoranskom uslugom postala je nezaobilazna destinacija sportista iz naše zemlje i inostranstva. Osim toga reč je o Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, pa je sa svojim stručnim medicinskim osobljem i uslugama dodatno interesantna sportistima za lečenje povreda i oporavak. Sve ove usluge se dobijaju „pod jednim krovom“ što je posebno značajno za sportiste sa invaliditetom, pre svega one u kolicima. Ovog leta u smeštajnim, sportskim i rekreativnim kapacitetima Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Kanjiža“ nizali su se gosti iz rvanja, džudo-a, rukometa i tekvondo-a.

video icon audio icon

Tekvondo klub „Herkules“ iz Beograda je ove godine na dvanaestodnevnom kampu okupio 340 učesnika svih uzrasnih kategorija iz naše zemlje, Rumunije, Austrije, Španije, Portugalije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Među učesnicima kampa je bilo i više od dvadeset reprezentativaca iz naše zemlje i inostranstva koji će narednih meseci učestvovati na međunardnim takmičenjima u ovom sportu.

tekvondo

„Ja sam prošao više od 3 i po hiljade kilometara uzduž i popreko kroz Srbiju. Banja Kanjiža nam je ponudila apsolutno najbolje uslove posebno za najmlađe sportiste. Važna nam je topla veza sa salom, kvalitetna sala, bazen i spa deo za oporavak sportista. Ovde ima sve ono što treba za jedan međunarodni sportski kamp visokih performansi i mi zaista nemamo nikakvu zamerku na račun naših domaćina“ - kaže Stanimir Kujundžić trener begradskog „Herkulesa“ i rukovodilac međunarodnog trenerskog tima ovogodišnjeg tekovondo kampa.

Iz lokalne samouprave Kanjiža poručuju da će grad i u budućnosti pomagati organizaciju ovih i sličnih sportskih okupljanja u Banji Kanjiži a u planu je i proširenje postojeće sportske sale.

„Mi smo uvek tu da podržimo ovakve skupove. Inače izdvajamo na godišnjem nivou nešto oko 25 miliona dinara za finasiranje klubova, nevladinih organizacija koje se bave sportom i stipendiranjem uspešnih sportista. Ono što nam je u Kanjiži bitno osim uspešno organizovanog tekvondo kampa je to što će učesnici poneti lepa sećanja iz našeg grada jer su obišli centar, štrand i našu opštinu a posebno na Banju Kanjižu koja im je pružila odlične uslove za boravak i trenažni proces. I u narednom periodu ćemo sa Banjom Kanjižom podržati organizaciju ovakvih sportskih skupova“ - istakao je zamenik predsednika Opštine Kanjiža Nebojša Rakić.

Poslednjeg dana boravka goste iz sedam zemlja, učesnike ovogodišnjeg tekvondo kampa pozdravili su Snežana Adžić, v.d. Direktor ove ustanove i načelnik odeljenja za rekreaciju Banje Kanjiža Vanja Šamu.

Srodne vesti