Ponedeljak, 21.08.2023.

14:12

Erupcija nasilja u jednoj od najvećih zemalja sveta FOTO/VIDEO

Vlasti Pakistana obećale su da će dva miliona rupija (oko 6.200 evra) dati svakom od 100 hrišćana koji su prošle nedelje u nasilju ostali bez kuća.

Izvor: Beta

Erupcija nasilja u jednoj od najvećih zemalja sveta FOTO/VIDEO
EPA-EFE/REHAN KHAN 25579

Tada je masa muslimana gnevna zbog navodnog skrnavljenja Kurana u jednom naselju spalila 26 crkava i oštetila veliki broj kuća, kao i hrišćansko groblje.

Visoki zvaničnik provincije Pendžab Mohsin Nakhvi se s meštanima i sveštenicima sastao u spaljenoj crkvi u jednom selu i saopštio da je zbog nasilja uhapšeno 160 ljudi. Izgrednici su rekli da su videli jednog hrišćanina i njegovog prijatelja da cepaju Kuran i po njemu pišu uvrede, te ih je policija uhapsila.

Nakhvi je danas rekao da će svi hrišćani koji su pretrpeli štetu od napada dobiti po dva miliona rupija u narednih 48 sati, da su vlasti počele da popravljaju crkve i da će sve biti vraćene u prvobitno stanje.

Prošlonedeljni neredi su bili jedni od najgorih u istoriji Pakistana. Nasilje je izazvalo opštu osudu, a privremeni premijer Anvar-ul-Hak Kakar naredio je hapšenje svih koji su povezani s neredima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: