KRALj SINSINATIJA! Đoković savladao Alkaraza i osvojio turnir u Sinsinatiju! Premašio je Nadala i Federera po broju titula na najvećim takmičenjima VIDEO

13:00

21.08.2023

Podeli vest:

Printscren/Tenislive

Najbolji srpski teniser Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je titulu na Mastersu u Sinsinatiju, pošto je u finalu posle četiri sata velike borbe savladao svetskog „broja 1“ Španca Karlosa Alkaraza 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).
Osvajanjem turnira u Sinsinatiju, naš najbolji teniser premašio je Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju titula na najvećim takmičenjima.

Novak je do sada osvojio 68.trofej sa 215. takmičenja na kojima je igrao.

Rafael Nadal ima 59, a Rodžer Federer 54.titule.

Đoković je do 39. Masters titule i 95. u karijeri došao sa „ivice ponora“, velikim preokretom u trenutku kada je imao set minusa i 2:4 u drugom, plus probleme sa pulsom zbog velike vrućine.

Ipak, nije se predao, napravio je brejk za 4:4, došao do taj-brejka gde je spasio jednu meč loptu, a potom izjednačio, da bi u trećem setu slavio posle prave „ludnice“ od meča.

Đoković je na ukupno sedmoj brejk lopti, u sedmom gemu, poveo 4:3.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Imao je na 5:3 dve meč lopte, Alkaraz se „izvukao“, da bi u narednom gemu na Đokovićev servis spasio još dve i ostao u igri.

Osvajač 23 gren slem titule potom nije iskoristio četiri brejk lopte, ali je izborio taj-brejk i pokazao da je mentalno najjači na planeti.

Đoković je uručio Alkarazu malu osvetu za poraz u finalu Vimbldona, sada je međusobni skor 2:2, plus je smanjio prednost Španca na ATP listi i dočekuje US Open sa blagom psihološkom prednošću.

Masters u Sinsinatiju igrao se za nagradni fond od 6,6 miliona dolara.

(Pančevac/Tenislive)

GRADSKA MENADžERKA MAJA VITMAN Do kraja godine biće završena druga faza radova na keju, postavljena nova kompozicija voza, osvetljenje i dečije igralište! 300 novih stabala

ČETVORKA IZ LAŽI DOBRO SE PROVODI Miloš, Miodrag, Jelisaveta i Tamara uživaju u putovanju i to dele sa fanovima! Evo ko jede zdrav doručak! VIDEO

ANA BEKUTU ODUŠEVILE RUKOTVORINE ŽENA IZ OMOLJICE Zanimalo je sve, kako tkamo i vezemo, a popila je i kafu sa nama! OBEĆALA JE DA ĆE OPET DOĆI FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.