Bajden će pozvati Amerikance da se ponovo vakcinišu protiv korone

Administracija Džozefa Bajdena planira da pozove sve Amerikance da ove jeseni dobiju dodatnu dozu vakcine protiv kovida, kako bi se suprotstavili novom talasu zaraze.
Bajden će pozvati Amerikance da se ponovo vakcinišu protiv korone
Foto: 021.rs
Neimenovani zvaničnik u Beloj kući je rekao da Centri za kontrolu i prevenciju bolesti javljaju o porastu infekcija i prijema u bolnice zbog širenja zaraze koronavirusom, ali je dodao i da je ukupan broj zaraženih i dalje nizak.
U četvrtak su iz Moderne poručili kako početni podaci pokazuju da je njena nova vakcina protiv kovida delotvorna  protiv podvarijanti virusa "Eris" i "Fornax" kod zaraženih osoba. Moderna, Novavaks, Fajzer i nemački partner Bajontek stvorili su verzije svojih vakcina usmerenih na podvarijantu XBB.1.5.
U očekivanju odobrenja zdravstvenih regulatora u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, kompanije očekuju da će nove varijante vakcina biti dostupne u nadolazećim nedeljama.
 
"Podsticaćemo sve Amerikance da uz vakcine protiv gripe i respiratornog sincicijskog virusa dobiju i nove doze za zaštitu od koronavirusa", rekao je zvaničnik.
  • Pera

    22.08.2023 20:21
    Jaaao meni glupog li sveta na velikoj jahti Bili peva i šeta..
  • Samo pitam

    22.08.2023 07:45
    Jel' da opet kupujemo deonice farmakomafije ... ?
  • Bob

    21.08.2023 21:45
    Iskrena nada
    Kada ćemo konačno dobijati vakcine protiv ljudske gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet