Tajne modnog minimalizma: Zašto ga žene obožavaju

od strane | avg 20, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Tajne modnog minimalizma

Koje su tajne modnog minimalizma? Ormar u kome se sve stvari savršeno uklapaju i ne moraju redovno da se menjaju san je mnogih. A oni koji dugo vole minimalizam mogu se pohvaliti ovim.

Delimo korisne savete o tome kako da kreirate koncizan garderober koji već sadrži sve najneophodnije stvari i ne treba mesečno ažuriranje.

Tajne modnog minimalizma: Zašto je toliko popularan

Minimalizam se priklanja cela armija žena, stilisata i modnih blogera. Što, naravno, nije iznenađujuće: beskrajne kupovine najčešće dovode ne do raznolikosti, već do činjenice da imamo gomilu stvari koje ne možemo da uparimo s drugim komadima odeće. Oramri su nam zatrpani odećom, a i dalje “nemam šta  da obučem“. Spoljna odeća još više pogoršava situaciju: jakne nisu pogodne za sve prilike, a kaputi brzo dosade.

Najuniverzalnije rešenje za one koji su već umorni od takve garderobe je da isprobaju minimalistički stil. Jednostavni oblici, prijatna paleta nijansi i stotine različitih varijacija sa malim setom stvari su ono što ga čini toliko privlačnim. Postali smo umorni od trendova koji se menjaju svake sekunde. Kada kreirate garderobu u minimalističkom stilu, važe ista pravila kao za sastavljanje funkcionalne osnovne garderobe.

Razmotrite šta najviše nosite

Suština minimalističkog stila nije samo u izboru najneutralnijih stvari. Glavni cilj je sastaviti garderobu koju ćete zaista voleti i nositi svaki komad. Čak i ako niste ljubitelj ekološke odeće i svesne potrošnje, postoje solidne prednosti kupovine manje stvari: garderoba je i dalje lepa, služi svrsi i ne zahteva velika ulaganja svake sezone.

Bolje je započeti put do racionalne minimalističke garderobe revizijom garderobera. Otkrijte koje komade češće nosite, šta vam nedostaje, a šta, naprotiv, niste obukli mesecima. Naravno, bolje je da se otarasite ovog poslednjeg. Budite sigurni, ako niste nosili ove stvari godinu dana, malo je verovatno da ćete se ikada ponovo zaljubiti u njih.

Napravite univerzalne kombinacije

Jednostavno, odredite koje stvari češće nosite: farmerke s majicama ili pantalone s košuljama? Najlakše je otići na minimalni osnovni set stvari, pa tek onda videti koje treba dopuniti i zameniti po potrebi. Po pravilu, u osnovnoj kombinaciji su jednostavne majice, farmerke, kvalitetna trikotaža koja se ne deformiše nakon prvog pranja, odela, kaputi i pantalone ili suknje. Stilovi mogu biti različiti, ali bolje je fokusirati se na jednostavan kroj i nekomplikovani dizajn – to su oni na koje najmanje utiču promene u prolaznoj modi. I, suprotno stereotipima, sa njima možete prikupiti desetine zanimljivih i relevantnih slika koje će uvek biti u modi.

Drugi razlog zašto vam odeća brzo dosadi je taj što vam se sviđa, ali vam ne stoji dobro. Zato pažljivo birajte odeću i nikada ne kupujte ništa pre nego što to isprobate. Jednostavna bela majica i pantalone koje vam pristaju kao rukavica izgledaće mnogo impresivnije od složenog stajlinga sastavljenog od trendi artikala.

Proširite svoju paletu

Pogrešno je misliti da se minimalizam odnosi samo na crno-bele stvari. Minimalistička paleta može biti različita, a ne nužno neutralna. Ako vas privlače mirne i diskretne nijanse, zapamtite da čak i svima omiljena bež ima hiljade različitih nijansi koje se mogu kombinovati na bezbroj načina. A ako u to dodate vino, smaragd, grafit, čokoladu, dobićete složene i oku prijatne odevne kombinacije.

Odaberite manikir prema danu rođenja

AnnaZhuk/gettyimages.co.uk

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje