Društvo

Policijska potjera: Uhapšen jer je u tojoti švercovao šest Pakistanaca

Policijska potjera: Uhapšen jer je u tojoti švercovao šest Pakistanaca
Foto: Ustupljena fotografija | Policijska potjera: Uhapšen jer je u tojoti švercovao šest Pakistanaca

ČAJNIČE – Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su nakon potjere četrdesesettrogodišnjeg A.Š. (43) prilikom pokušaja da automobilom iz Crne Gore u BiH prokrijumčari šest Pakistanaca.

Iz Granične policije naveli su da su juče uhapsili državljanina BiH, navodeći njegove inicijale, a nakon što je otkriven u krijumčarenju šest osoba afroazijskog porijekla.

"Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Međurječje na području Čajniča i to nakon policijske potjere za tojotom, budući da se vozač prethodno oglušio na naredbe policijskih službenika da zaustavi vozilo. Vozilo je sustignuto i u istome je zatečeno šest stranih državljana koji nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Pakistana”, navode iz Granične policije BiH.

Dodaju da su o ovom događaju obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, a prema daljim naredbama vozač A.Š. je uhapšen i ispitan u svojstvu osumnjičenog, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

"Strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba  biće dostavljen Tužilaštvu BiH u redovnoj proceduri", naveli su iz GP BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije