Vučić i Pastor razgovarali o migrantskoj krizi: Pominjali "oštrije i drugačije rešavanje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da je s predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvanom Pastorom razgovarao o "drugačijem rešavanju migrantske krize".
Vučić i Pastor razgovarali o migrantskoj krizi: Pominjali "oštrije i drugačije rešavanje"
Foto: 021.rs

Njih dvojica razgovarali su "o potrebi oštrijeg i drugačijeg rešavanja" tog problema i o izgradnji velikih turističkih kapaciteta na severu zemlje, navodi se u objavi Aleksandra Vučića.

Povodom ovog sastanka oglasio se i Ištvan Pastor. Kako je naveo, on je Vučiću ukazao na to da su dosadašnje mere policije u Subotici bile nedovoljne i neefikasne, i da građani s pravom očekuju od države da im garantuje mir i uslove za normalan i bezbedan život.

Istakao je da je veliki broj građana na poslednjim parlamentarnim i predsedničkim izborima glasao za sadašnju parlamentarnu većinu i za Vučića kao predsednika "u uverenju da će to obezbediti stabilnost i sigurnost", a "sada mnogi s pravom osećaju kao da su interesi migranata i njihovih pomagača bitniji od interesa građana".
 
Pastor je naveo da su on i Vučić "saglasni da treba preispitati elemente dosadašnje migratorne politike, neophodna je korekcija mnogo njenih elemenata, a kod nekih pojava je neophodna mnogo oštrija reakcija države".
 
Pastor je izrazio nadu da će njegov sastanak s Vučićem "imati dobar ishod" i istakao da je "uporan u tome da se reši (taj) problem u zajedničkom interesu svih".

Tokom razgovora s predsednikom Srbije kojeg je Pastor tražio, bilo je reči i o tome da se završava izgradnja akva-parka na Paliću, koju finansira država i da će uskoro početi probni rad. Kroz javni poziv izabran je operater akva-parka s kojim će ovih dana biti sklopljen ugovor i moći će da ga preuzme početkom septembra i koristi, naveo je Pastor.

Podsetimo, oružani sukobi među krijumčarima migranata u Srbiji postali su učestaliji od polovine prošle godine.
 
Pucnjave u šumama blizu naselja u kojima ima ubijenih i ranjenih zabrinjavaju meštane, dok oni koji se bave pitanjem migracija poručuju da krijumčarenje dobija nove razmere i da kriminalne grupe ne prezaju od sukoba.
 
U naselju Hajdukovo su u petak, 11. avgusta uveče bačene tri ručne bombe na jednu od porodičnih kuća u ovom naselju od kojih su dve eksplodirale, a treću koja nije, pronašla je subotička policija.
 
Uprkos ranijim apelima policije, stanovnici Hajdukova, njih oko 30, su se tokom vikenda samoorganizovali i otišli u šumu, navodeći da im je ugrožena bezbednost i da su primorani da "stvari uzmu u svoje ruke".
  • Jakobsfield

    19.08.2023 10:13
    Svojstvo
    A, u kom svojstvu su njih dvojica, moliću fino, razgovarali? U stvari, pitanje bi, možda, trebalo da glasi: o kom svojstvu?
  • ioe

    17.08.2023 17:17
    smutljivci
    Od pastora imamo koristi isto kao i od moje pokojne babe. Imaju on i Vučić druge teme, nekretnine i biznis na Severu bačke.
  • DRMRFR

    17.08.2023 11:45
    "Istakao je da je veliki broj građana na poslednjim parlamentarnim i predsedničkim izborima glasao za sadašnju parlamentarnu većinu i za Vučića kao predsednika..."

    E pa zato vam i jeste tako kako je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina