Optužnica za babu iz Mladenovca: Njenom "bokericom" unuk ubio mlađeg brata (12)

16.08.2023

14:48

0

Autor: 24sedam

Nepropisno držala pušku u spavaćoj sobi kojom je počinjen zločin

Optužnica za babu iz Mladenovca: Njenom "bokericom" unuk ubio mlađeg brata (12)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Više javno tužilaštvo u Beogradu predalo je optužnicu sudu protiv Vesne L. (56) kojom se tereti da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je tim oružjem njen stariji unuk 6. jula usmrtio mlađeg brata.

Optužnicom tereti babu za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška dela protiv opšte sigurnosti, a u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Tužilaštvo je optužnicu 14. avgusta predalo Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje. Kako Tanjug saznaje, Vesna L. se tereti da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju, čime je izazvala opasnost za život i telo ljudi i to svoja dva maloletna unuka, olako držeći da neće doći ili da će to moći da spreči. Tereti se da nije na propisan način držala navedeno oružje, usled čega je njen unuk (14) pucnjem iz ovog oružja usmrtio dve godina mlađeg brata. 

Vesna L. se tereti da je lovačku pušku "bokericu" i municiju kalibra 16 milimetara bez dozvole nadležnog organa držala u spavaćoj sobi i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti. Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13.15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz puške lišio života brata.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike