Život

Ponedeljak, 14.08.2023.

10:49

Pravoslavni sveštenik zapevao na svadbi efendije: "Korak napred od onih 536.374 unazad" VIDEO

Na društvenim mrežama deli se snimak pravoslavnog sveštenika Dobrice Tepića koji je zapevao na svadbi efendije Harisa Mekića u Mrkonjić Gradu.

Izvor: klix.ba

Pravoslavni sveštenik zapevao na svadbi efendije:
Ilustracija, Foto: Shutterstock/SunKids

Venčanju Harisa Mekića i njegove partnerke Elme Duranović prisustvovali su imami, ali i pravoslavni i katolički sveštenici, a upravo je Dobrica Tepić odlučio da se lati mikrofona i otpeva pesmu za mladence.

Video-snimak prikazuje Tepića dok izvodi pesmu "Kao moja mati", a Haris i Elma plešu zagrljeni. "Kad u zemlji distinkcije na naše i njihove na osnovu imena, načina molitve i obraćanja istom Bogu, dočekaš da pravoslavni sveštenik zapeva na hodžinoj svadbi... Oduševljenje, korak napred od onih 536.374 unazad. Vraćamo se jedinoj legalnoj i smislenoj podeli ljudi, dobar-loš čovek", navedeno je u opisu snimka podeljenog na društvenim mrežama.

Par se venčao u obnovljenoj Krzlar-aginoj džamiji u Mrkonjić gradu, a poruke zajedništva oduševile su mnoge.

"Bravo za dobre ljude", "Mir i ljubav", "Tako to rade zdravi i pametni ljudi", glasile su neke od reakcija na video-snimak.
@balkanac_balkanac

♬ original sound - Balkan_2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

22 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: