Svet

0

Mediji: Svim uhapšenim u Atini određen istražni zatvor

Izvor: Beta

Mediji: Svim uhapšenim u Atini određen istražni zatvor

Izvor: Beta/AP Photo/Michael Varaklas

Za svih 105 osoba uhapšenih posle žestokog uličnog sukoba navijačkih grupa ispred stadiona AEK-a u Atini, u kojem je ubijen 29-godišnji Mihalis Kacuris, određen je istražni zatvor, javljaju grčki mediji.

Određivanjem istražnog zatvora za posljednja 33 okrivljena koji su danas priznali krivicu, zaključen je istražni postupak, a uhapšeni će biti raspoređeni u 16 različitih zatvora u Grčkoj, objavio je grčki portal sdna.gr.

Spisku optuženih naknadno je dodat još jedan Hrvat koji je uhapšen kad je autobusom za olokaciju u Albaniji pokušao da pređe grčku granicu. Prema policijskom izveštaju u pitanju je brat jednog od uhapšenih. I njemu je određen istražni zatvor.

U nedelju su grčke sudije donele 41 rešenje o istražnom zatvoru. Osobe obuhvaćene tim rešenjima biće raspoređene u 16 kaznionica.

Navedeno je da će osam hrvatskih državljana biti odvedeno u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvor u Koridalosu, koji se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica.

Tendencija je da optuženi budu podeljeni u manje grupe koje bi brojale do tri osobe.

Grčki navijač Kacuris ubijen je a osam ih je povređeno u sukobu navijača fudbalskog kluba Dinamo Zagreb i navijača AEK u Atini uveče 7. avgusta.

Dvadesetdevetogodišnji navijač AEK preminuo je nakon sukoba s navijačima Dinama u Atini, potvrdila je grčka policija 8. avgusta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR