Nedelja, 13.08.2023.

16:26

Dižu helikoptere, raspoređuju tenkove: Specijalna jedinica spremna za rat

Poljska očekuje isporuke američkog oružja koje treba da ojača odbranu na istoku zemlje, izjavio je poljski ministar nacionalne odbrane Mariuš Blaščak.

Izvor: Sputnjik

Dižu helikoptere, raspoređuju tenkove: Specijalna jedinica spremna za rat
EPA-EFE/Darek Delmanowicz POLAND OUT

"Sledeće nedelje očekujemo da američki Kongres odobri naš zahtev za helikoptere tipa Apači", rekao je šef poljskog ministarstva odbrane, a preneli su poljski mediji.

"Apači će zajedno sa Abramsima napraviti zid koji će zatvoriti Brestsku kapiju... Reč je o tome da će tenkovi Abrams, zajedno sa Apačima, činiti nepremostivu barijeru", naglasio je Blaščak.

Poljski ministar odbrane je takođe dodao da naoružanje na istočnoj granici uključuje južnokorejske tenkove K2 Blek Panter, borbene avione FA-50 i visokomobilne raketne artiljerijske sisteme Hajmars.

"Posle 18 godina pauze, ponovo smo formirali vojnu jedinicu – 1. raketnu brigadu“, rekao je on.

Brestska kapija - termin za deo oblasti oko grada Bresta, kod poljsko-beloruske pogranične oblasti, pojas širine 80 km između reka Narev i Bug. Poljska je prošle godine objavila da namerava da kupi 96 helikoptera tipa Apač od SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

21 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: