11. avgust  2023. 11.31  →  19.29 | Izvor: RTV (Lidija Vučković)

Potpisani ugovori za bespovratna sredstva sa 16 preduzetnika iz Kikinde

KIKINDA -

U Gradskoj kući u Kikindi potpisani su ugovori sa 16 preduzetnika iz tog grada, koji su preko Javnog konkursa za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća dobili bespovratna sredstva. Iz gradske kase za tu namenu izdvojeno je tri miliona dinara, što je za oko milion dinara više u odnosu na prethodnu godinu.

video icon

Na Javni konkurs za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća u Kikindi stigla je 21 prijava, a Komisija je odobrila 17 projekata. Najniži odobreni iznos bio je 75 hiljada, a najviši 250 hiljada dinara. Odobrena sredstva znači da će preduzetnici u Kikindi unaprediti poslovanje.

kikinda, ugovori

„Taj iznos će nam biti vrlo dragocen za unapređenje opreme koja je neophodna firmi. Kupiće staker, odnosno mašinu koja u velikom magacinskom prostoru može da diže robu na visoke police“, kaže Tatjana Tanović, vlasnica firme za distibuciju vode.

„Grad nam je obezbedio 250 hiljada dinara za kupovinu nove mašine. Mašina služi za lepljenje kartonske ambalaže. Plan je da se proizvodnja proširi i ubrza, samim tim ćemo biti konkurentniji sa cenama na tržištu i možda ćemo moći da zaposlimo neko novo lice“, dodao je Filip Karanović, vlasnik štamparije.

Ukupan iznos, koji je za tu namenu izdvojen iz kikindskog budžeta, jeste tri miliona dinara, milion dinara više u odnosu na prošlu godinu. Tako se stavlja akcenat na lokalni biznis.

„Kako je važno imati velike investitore, koji će zapošljavati mnogo ljudi, još je možda i važnije negovati ovu vrstu preduzetništva, lokalne male privrednike, jer oni nigde neće premestiti svoj kapital i zbog toga mi to želimo dodatno da cenimo“, objasnio je Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

Kroz Konkurs se dodatno bodovalo žensko preduzetništvo. U šest od 17 odobrenih projekata žene su vlasnice firmi.

Tagovi
Srodne vesti