Imran Kan ostaje u zatvoru: Sud odbio žalbu na presudu

09.08.2023

14:33

0

Kanu je zabranjeno da obavlja bilo kakvu javnu funkciju u narednih pet godina

Imran Kan ostaje u zatvoru: Sud odbio žalbu na presudu
Imran Kan - Copyright AP Photo/K.M. Chaudhry

Pakistanski viši sud odbio je danas žalbu bivšeg premijera Imrana Kana da se suspenduje presuda koja mu je izrečena po optužbama za korupciju i zbog koje je u zatvoru, saopštio je njegov advokat, uz poruku da je malo verovatno da će uskoro biti pušten uz kauciju.

- Naš zahtev za suspenziju presude nije prihvaćen. Slučaj je odložen na neodređeno vreme - rekao je Kanov advokat Naim Pendžuta.

Kanu je zabranjeno da obavlja bilo kakvu javnu funkciju u narednih pet godina otkako mu je u subotu izrečena trogodišnja zatvorska kazna zbog optužbi za nezakonitu prodaju državnih poklona koje su dobili njegova porodica i on tokom njegovog mandata od 2018. do 2022. godine.

Sud je zatražio od nadležnih vlasti da odgovore na Kanovu molbu da bude premešten u zatvorsku ćeliju A klase u zatvoru u Ravalpindiju, koja ima bolje uslove na šta ima pravo kao bivši premijer, rekao je njegov advokat Naim Pendžuta.

Kan je prošle godine smenjen s mesta premijera nakon što mu je parlament izglasao nepoverenje, što je izazvalo zabrinutost za stabilnost Pakistana u jeku borbe s ekonomskom krizom.
 

BONUS VIDEO

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike