Sreda, 09.08.2023.

06:01

O Bože, pa zar opet... VIDEO

Poslednji gaf američkog predsednika Džozefa Bajdena dogodio se kada je netačno naveo da je Veliki kanjon jedno od devet svetskih čuda, kojih inače ima sedam.

Izvor: Tanjug

O Bože, pa zar opet... VIDEO
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Narode, nije hiperbola sugerisati da ne postoji nacionalno blago koje je veće od Velikog kanjona. Veliki kanjon - jedno od devet Zemljinih čuda, svetskih čuda, bukvalno. Razmislite o tome. Znate, to je neverovatno. Trajni simbol Amerike za ceo svet", rekao je Bajden.

On se novinarima obratio na aerodromu Red But u Arizoni, nedaleko od Velikog kanjona, u govoru koji se fokusirao na klimatski plan njegove administracije i napore za očuvanje tog mesta, prenosi Foks njuz.

Veliki kanjon nije uključen u listu sedam čuda novog sveta, ali je uključen u sedam čuda prirode uglavnom u Sjedinjenim Državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: