Košarkaši Srbije pobedili Grčku u prvoj utakmici Akropolis kupa 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Grčku rezultatom 71:64 (16:13, 23:22, 18:14, 14:15) u prvoj utakmici Akropolis kupa u Atini.

U meču koji je odigran u okviru priprema za predstojeći Mundobasket najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Bogdan Bogdanović sa 15 poena, Gudurić i Milutinov su ubacili po 14, a Ristić 11 poena.

Reprezentacija Srbije svoj drugi meč na ovom turniru igra u sredu, a protivnik će im biti reprezentacija Italije (18.45).

U duelu sa domaćinom turnira, prvom pred publikom od kad su počeli pripreme za šampionat sveta, košarkši Srbije prikazali su puno dobrih stvari za ovu fazu priprema, a ono što posebno raduje selektora je dobra igra u odbrani.

Od finiša prve četvrtine, kada su prvi put poveli sa 14:11, pa sve do finiša treće četvrtine Srbija je kontrolisala i rezultat i ritam utakmice.

U trećem periodu imala je i 15 poena viška (52:37), ali je domaćin potom serijom poena smanjivao ovu prednost protivnika i sedam minuta pre kraja uspeli su da izjednače (59:59).

Iako se tada činilo da će meč ući u neizvesnu završnicu, gosti su mini serijom od 5-0 opet došli do prednosti koju su sačuvali do kraja.

Nakon sutrašnjeg duela sa Italijom ekipa selektora Svetislava Pešića pripreme za Svetsko prvenstvo nastavlja u Beogradu, a naredni pripremni duel igraće protiv Portorika 16. avgusta u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari