Ministarka Popović razgovarala sa Veranom Matićem o bezbednosti novinara

BEOGRAD – Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je danas sa članom Stalne radne grupe za bezbednost novinara, predsednikom Komisije Vlade Srbije za istraživanje ubistava novinara i predsednikom Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija Veranom Matićem i tom prilikom je istaknuta potreba boljeg normativnog uređivanja zaštite bezbednosti novinara.

Matić je ministarku upoznao o aktuelnim pitanjima vezanim za bezbednost novinara koji ju je upoznao sa radom Stalne radne grupe za bezbednost novinara i SOS telefona za prijavljivanje pretnji i napada na novinare.

U razgovoru je ukazano i na prednosti uspostavljanja sistema kontakt tačaka Vrhovnog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja, kako bi se hitno reagovalo u slučajevima ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Dodaje se da je ministarka Popović obavestila Verana Matića da je Ministarstvo pravde pokrenulo postupak nadzora nad radom Višeg suda u Vranju zbog nestanka spisa predmeta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.