Ponedeljak, 07.08.2023.

11:40

Nesreća u Pakistanu: Poginulo najmanje 30, a povređeno više od 100 osoba FOTO/VIDEO

Najmanje 10 vagona putničkog voza iskočilo je iz šina u pakistanskoj južnoj provinciji Sind u nedelju, pri čemu je poginulo najmanje 30 putnika.

Izvor: B92, news.cn

Nesreća u Pakistanu: Poginulo najmanje 30, a povređeno više od 100 osoba FOTO/VIDEO
EPA-EFE/NADEEM KHAWER

Više od 100 putnka povređeno, saopštili su vladini i policijski zvaničnici.

Potvrđujući žrtve, glavni ministar Sinda Sajed Murad Ali Šah rekao je da je devet automobila očišćeno, dodajući da je u toku operacija spasavanja u preostalom automobilu kako bi se izvukli putnici.

On je rekao da će teško povređeni biti prevezeni u južni lučki grad Karači radi boljeg lečenja.

Voz Hazara ekspres, koji se sastoji od oko 16 do 17 vagona sa preko 1.000 putnika, skrenuo je sa pruge dok je prelazio most preko kanala na putu ka severozapadnoj provinciji Hajber Pahtunva u zemlji iz Karačija.

Ministar za železnice Khavaja Saad Rafikue rekao je medijima da vlasti istražuju incident i da se može isključiti mogućnost „sabotaže“.

Spasilački timovi, pakistanska vojska i osoblje Pakistanskih železnica požurili su na lice mesta i započeli humanitarne aktivnosti. Lokalni volonteri su takođe pomogli u spasavanju zaglavljenih putnika. Afak Rao, očevidac, rekao je za Sinhuu da je radio na polju kada je čuo čudan glasan prasak.

"Bila je to buka voza koji je iskočio iz šina. Prvo nisam mogao da shvatim šta da radim, ali onda sam zajedno sa ostalim meštanima potrčao prema vagonima i pokušao da pomognem ljudima da izađu iz voza", rekao je on.

"Ovo su bile najužasnije i najužasnije scene u mom životu", rekao je Rao.

Rehman Malik je putovao u istočni grad Ravalpindi radi svog poslovnog poduhvata kada se dogodio nesrećni incident. "Na sreću, ostao sam nepovređen", rekao je.

Malik, koji je u nesreći zadobio lakše povrede, rekao je da je incident njegova najgora noćna mora.

Nakon iskakanja voza iz šina, vozovi su obustavljeni, što je uticalo na rutinu mnogih vozova, a železničke vlasti su saopštile da može potrajati i do 18 sati da se obnove rad.

Pakistanski premijer Šahbaz Šarif izrazio je duboku tugu i tugu zbog incidenta i uputio vlasti da pruže najbolji medicinski tretman povređenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: