Novi Pazar: Pripreme za izgradnju stadiona u Novopazarskoj Banji 1Novi Pazar Foto: S. Novosel

Polovinom ovog meseca, u Novom Pazaru, biće održana javna rasprava o Planu detaljne regulacije parcele, u Novopazarskoj Banji, na kojoj će se graditi fudbalski stadion i kompleks turističkih sadržaja. Ovaj dokument, do tada, biće na uvidu, na zvaničnom sajtu grada.

Parcela je površine oko 57 hektara i u državnom je vlasništvu. Kategorisana je kao šuma sedme klase i sada ga koristi MUP.

Planom je predviđeno da se na nešto više od šest hektara gradi stadion „po pravilniku UEFA, 4 kategorije“ za 8.000 posetilaca i sa propratnim sadržajima.

Izgradnji turističkog kompleksa namenjeno je 7,3 hektara i pet hektara zauzeće saobraćajnice, a na ostatku zemljišta ostaće šume kroz koje će proći staze za šetnju, trčanje i vožnju bicikla. Na tom delu parcele biće zabranjena bilo kakva gradnja.

Novi Pazar se našao među gradovima u Srbiji, koji će dobiti fudbalske stadione po UEFA standardima. Kada je ova vest objavljena, rečeno je da će pored terena za fudbal, kompleks stadiona će imati oko 50 odsto sadržaja za druge namene, turističke, poslovne, rekreativne. Imaće tržne centre, hotele i restorane.

Ovaj sportsko – turistički kompleks treba da obogati. Još uvek, ne razvijeni banjski turizam u ovom kraju.

Neki su najavljivali početak izgradnje 2021. godine. Do tada je trebalo da bude završena planska i projektna dokumentacija.

Lokacija je od grada udaljena pet kilometara. Ova investicija je vredna oko 20 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari